Hlavní obsah

Hokejisté Jaroslavle postoupili jako první do semifinále KHL

MOSKVA

Hokejisté Jaroslavle jsou prvním semifinalistou play off KHL. Svěřenci Vladimíra Vůjtka dnes porazili v pátém čtvrtfinálovém utkání 5:4 v prodloužení Dinamo Riga a po vítězství 4:1 na zápasy postoupili do finále Západní konference.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto.

Článek

Lokomotivu se podařilo vyhrát zápas, v němž většinou dotahoval vedení Dinama. Domácí prohrávali v první třetině 1:3 a ještě na začátku třetího dějství 2:4. Pak však Alexandr Galimov dvěma brankami zařídil prodloužení, v jehož šesté minutě ukončil celou sérii Alexandr Kaljanin.

Jaroslavl zvítězil i bez gólového příspěvku svého kapitána Karla Rachůnka, jenž skóroval v šesti předchozích zápasech za sebou a vytvořil tak rekord play off. Český obránce se dnes do statistik nezapsal. Útočník Josef Vašíček si připsal asistenci u kontaktního gólu Pavola Demitry na 2:3.

První šanci na postup do semifinále nevyužil Petrohrad, který doma podlehl 1:3 Atlantu Mytišči. Domácí tým Václava Sýkory sice vedl, ale ještě v první třetině vyrovnal svým prvním gólem v play off Jan Marek. Vítězný gól vstřelil v 57. minutě Slovák Jaroslav Obšut a svěřenci Miloše Říhy snížili stav série na 2:3 na zápasy.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 5. zápasy:
Jaroslavl - Dinamo Riga 5:4 v prodl. (za domácí Vašíček 0+1), konečný stav série 4:1; Petrohrad - Atlant Mytišči 1:3 (za hosty Marek 1+0, Irgl 0+1), stav série 3:2.

Reklama