Hlavní obsah

Dominátor nekončí! Cítím se výborně, v KHL chci chytat i další sezónu

BUFFALO

Je mu už šestačtyřicet, ukončit svou bohatou kariéru ale ještě v žádném případě nechce. Legendární brankář Dominik Hašek, kterému po letošní sezóně skončila smlouva v moskevském Spartaku, v rozhovoru pro kanadský server tsn.ca prohlásil, že i v nadcházejícím ročníku chce chytat v Kontinentální hokejové lize (KHL). Zároveň vyloučil, že by se v budoucnu mohl vrátit do zámořské NHL.

Foto: ČTK/AP

Brankář Dominik Hašek.

Článek

„Cítím se výborně, ve skvělé formě. Rozhodně chci ještě jeden rok chytat v Rusku. Rád bych tam vyhrál titul,“ řekl Hašek pro server tsn.ca v Buffalu, kde devět let v NHL působil a kam se nyní vrátil kvůli charitativní akci. Mimo jiné zde vhodil úvodní čestné buly zápasu Sabres s Atlantou.

Hašek hájil v uplynulém ročníku KHL dres Spartaku Moskva a v základní části soutěže vychytal nejvíce čistých kont ze všech gólmanů. V play-off ale tým vypadl už v prvním kole s ambiciózním Petrohradem. V moskevském klubu mu skončila smlouva, nyní by rád podepsal kontrakt s mužstvem, které má reálnou naději vyhrát v příští sezóně Gagarinův pohár.

I kvůli tomu vyloučil comeback do zámořské NHL. „NHL je nejlepší soutěží na světě, ale při odchodu z Detroitu jsem jí dal sbohem,“ prohlásil Dominátor, který s Rudými Křídly vyhrál v roce 2008 Stanley Cup a poté se vrátil do Česka. „Stále věřím, že jsem schopný hrát na nejvyšší úrovni. I přesto by ale návrat do NHL nebyl dobrou myšlenkou. Hokej chci hrát dál, ale v Rusku,“ říká Hašek jednoznačně.

„Chci hrát hokej dál. Ale jestliže budu v nějakém týmu pokračovat, chci nastupovat. Ne být náhradním brankářem,“ uzavřel.

Reklama