Hlavní obsah

Rolinek zopakoval svůj kousek z MS a Magnitogorsk vyhrál v Ufě

PRAHA/MOSKVA

Na mistrovství světa v Německu dokázal Tomáš Rolinek třikrát skórovat v oslabení a stejně povedený kousek nyní ukázal kapitán mistrů světa i v pátečním semifinále Kontinentální ligy (KHL) s Ufou. Jeho Magnitogorsk vyhrál pátý zápas série 4:1, když třetí branku hostí vstřelil Rolinek právě v oslabení. Magnitogorsk tak snížil stav série na 2:3 ze svého pohledu.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek oslavuje gól za Magnitogorsk

Článek

Diváci v Ufa-Aréně si přišli na své už v první třetině. Nejprve otevřel skóre už v šesté minutě hostující Sergej Fjodorov, aby přesně za minutu odpověděli i domácí. Miroslav Blaťák napřáhl v přesilové hře na modré čáře a jeho dělovka skončila až za zády brankáře Gelašviliho. Těsně před první přestávkou se ale opět dostali do vedení hosté zásluhou Klimenka.

Na začátku druhé části ujel po levé straně Lisin a domácím nezbývalo, než jej zastavit nedovoleným způsobem. Přesilovka Magnitogorsku měla ale jen krátké trvání, protože při špatném střídání se na ledě objevilo šest hráčů hostí. Přesto dokázali udeřit i v následném oslabení. Tomáš Rolinek vypíchl puk reprezentačnímu spoluhráči Blaťákovi, vyměnil si jej s Lisinem, a před brankou zvýšil na 3:1.

Za další tři minuty střílel od modré Mišarin a jeho ránu ještě tečoval jeden z bránících hráčů tak, že domácí gólman Ersberg inkasoval počtvrté. Do branky tak putoval náhradník Kolesnik. Krátce poté mohla Ufa snížit, jenže Viktor Kozlov místo přihrávky na lépe postaveného Nilssona volil střelu, kterou Gelašvili chytil.

Ve třetí třetině zase hostujícího brankáře zachránila tyčka po střele Grigorenka, prosadil se až další český hráč v sestavě Ufy. Klepiš se vrhl mezi tři hráče Magnitogorsku a vystřelil švihem mezi kruhy, Gelašvili měl zřejmě zakrytý výhled. V čase 59:33 putoval na trestnou lavici Fjodorov za zdržování hry a Kozlov třináct vteřin před koncem snížil na rozdíl jediné branky. Víc už ale Ufa nestihla a série bude v neděli pokračovat na ledě Magnitogorsku.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Salavat Julajev Ufa - Metallurg Magnitogorsk 3:4
Branky: 7. Blaťák, 51. Klepiš, 60. Vi. Kozlov - 6. S. Fjodorov, 20. Klimenko, 29. Rolinek, 32. Mišarin.
Stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: