Hlavní obsah

Norský útočník Thoresen z Ufy se na MS na Slovensku nepředstaví

OSLO

Bez hvězdy ruského celku Ufa Patricka Thoresena se budou muset obejít na mistrovství světa na Slovensku hokejisté Norska. Sedmadvacetiletý útočník, který získal v sobotu v KHL Gagarinův pohár, se omluvil trenérovi Royovi Johansenovi z rodinných důvodů. Rozhodl se věnovat manželce a svým dvěma dětem.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Hokejisté Norska (zleva) Tore Vikingstad, Patrick Thoresen a Mats Zuccarello Aasen

Článek

"Byl jsem od rodiny dvacet z dvaadvaceti posledních měsíců. Rád bych s klukama bojoval na mistrovství světa, ale rodina je na prvním místě," řekl Thoresen norským médiím. V Rusku působil bývalý hráč Edmontonu či New Yorku Islanders z NHL druhou sezonu, když přišel do Ufy ze švýcarského Lugana.

Johansen nabídl Thoresenovi, aby vzal rodinu na mistrovství světa na Slovensko s sebou, ale neuspěl. "Můj syn každé ráno brečí, když se probudí, že táta není doma. Musím se teď věnovat rodině," dodal hokejista.

Norové se tak musí obejít bez hráče, který byl s 66 body za 29 branek a 37 asistencí z 54 zápasů druhým nejproduktivnějším hráčem základní části KHL. V play off skončil s 18 body za tři trefy a 15 přihrávek z 21 utkání čtvrtý.

Norové budou hrát v základní skupině C v Košicích se Švédskem, Spojenými státy americkými a Rakouskem.

Reklama