Hlavní obsah

Kasatonov by rád měl v týmu Jágra. A těší se na spolupráci s koučem Říhou

PRAHA

Spolupracovat bude s trenérem Milošem Říhou, rád by i s útočníkem Jaromírem Jágrem. I to říká nový viceprezident a generální manažer SKA Petrohrad Alexej Kasatonov. „Šance jsou vždy. Zvláště, když Jágr ještě nikde nepodepsal. On je jedním z kandidátů na posílení týmu,“ prozradil pro Sovetskij sport Kasatonov.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Český útočník v minulé sezóně hrál Kontinentální ligu za Avangard Omsk. A tento sibiřský klub by rád udržel devětatřicetiletého veterána, kterému skončila smlouva 30. dubna.

SKA Petrohrad, jeden z nejbohatších evropských klubů, na Jágra zatím čeká, může o něm přemýšlet, nového trenéra ale už má. Říha byl navíc vyhlášen nejlepším koučem KHL za uplynulý ročník, dovedl hokejisty Atlantu Mytišči až do finále v bitvě o Gagarinův pohár.

Jágr by mohl v Petrohradu údajně mít plat 77 miliónů korun 

„Několikrát jsme se setkali. Miloš je velmi zajímavý a slavný trenér, který si vytvořil jméno. Jeho výsledky hovoří samy sebe, je to velký profesionál. Navíc se přizpůsobil ruskému hokeji, mluví rusky, je odvážný a umí vzít iniciativu do svých rukou. Pracovat s ním je skutečně radost," vyznal se Kasatonov, bývalý vynikající obránce.

Říhu už v týmu má. Stejně tak brankáře Jakuba Štěpánka a útočníka Petra Průchu. Na Jágra, kterému bylo údajně nabídnut plat 4,5 miliónů dolarů, což je v přepočtu 77 miliónů korun, zatím nemá. A není sám.

„Povídali jsme si a dohodli jsme se na všem. Jaromír odehrál skvělý turnaj (mistrovství světa), znovu ukázal, že je skvělým hráčem, on je také skvělý člověk. Ale opakuji, nepospícháme,“ citovaly klubové stránky Anatolije Bardina, generálního manažera Avangardu. Kdo tedy vyhraje? Petrohrad, nebo Omsk? Nebo nakonec Jágr nasměruje kroky úplně jinam?

Reklama