Hlavní obsah

Červenka podruhé za sebou rozhodl o výhře Omsku v nájezdech

Český hokejový útočník Roman Červenka rozhodl v druhém utkání KHL za sebou o výhře Omsku v samostatných nájezdech. Svěřenci českého trenéra Rostislava Čady v neděli zvítězili 4:3 v Novosibirsku a počtvrté za sebou bodovali.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Nejlepší střelec uplynulé sezony Červenka byl v rozstřelu jediným úspěšným exekutorem. V pondělí se proměněným rozhodujícím nájezdem zasloužil o výhru nad Nižným Novgorodem.

Svou sérii minimálně s bodem prodloužil na devět utkání Jakub Petružálek. Vedoucí muž kanadského bodování soutěže nahrál v dnešním utkání proti Čerepovci na gól krajanu Petru Vránovi a pomohl k výhře Chabarovsku 4:3.

S osmnácti body ze čtrnácti zápasů vede Petružálek tabulku produktivity o bod před Vladimirem Tarasenkem z Novosibirsku.

Chabarovsk je v čele Východní konference se stejným ziskem 29 bodů jako má lídr Východu Petrohrad. Tým trenéra Miloše Říhy, jemuž po otřesu mozku stále chybí český brankář Jakub Štěpánek, porazil jasně 5:1 Jekatěrinburg.

Na cenné vítězství v Kazani navázal nováček Lev Poprad výhrou 5:3 v Nižněkamsku, kterou vychytal Tomáš Duba. Ten sice během úvodních třinácti minut třikrát inkasoval, jeho spoluhráči však dokázali skóre otočit. Dva góly vstřelil slovenský útočník Ladislav Nagy, z české kolonie si připsali tři asistence Jaroslav Kristek a dvě přihrávky Václav Nedorost.

Neúspěšnou sérii ukončila po čtyřech porážkách Astana a zvítězila 5:0 na ledě Dinama Riga, jež naopak poslední tři zápasy vyhrálo. Po gólu si připsali mistři světa z loňského roku Lukáš Kašpar a Jiří Novotný, který zaznamenal i asistenci.

Kontinentální hokejová liga
Chabarovsk - Čerepovec 4:3 (za domácí Vrána 1+0, Petružálek 0+1), Novokuzněck - Viťaz Čechov 6:3, Novosibirsk - Omsk 3:4 po sam. nájezdech (rozhodující sam. nájezd Červenka), Ufa - CSKA Moskva 2:3 v prodl, Atlant Mytišči - Čeljabinsk 2:1, Kazaň - Dinamo Minsk 5:2 (za hosty Irgl 0+1), Nižněkamsk - Lev Poprad 3:5 (za hosty Kristek 0+3, Nedorost 0+2), Petrohrad - Jekatěrinburg 5:1, Dinamo Riga - Barys Astana 0:5 (Novotný 1+1, Kašpar 1+0).

Reklama

Související témata: