Hlavní obsah

Hokejový Lev z Popradu vábí Evropu. Pod Tatry jezdí více fanoušků díky KHL

POPRAD

Dočkali se a nyní poznávají, co znamená mít ve městě druhou nejlepší hokejovou soutěž světa. Poprad a Vysoké Tatry se dostávají do povědomí fanoušků díky premiérové účasti slovenského Lva v Kontinentální hokejové lize. „Zaznamenali jsme zvýšení zájem turistů z Ruské federace, České republiky a Polska,“ přiznala pracovnice informační kanceláře v centru Popradu.

Foto: foto: internet

Poprad a Tatry. Tam žijí hokejisté Lva.

Článek

Samozřejmě, největší radost z příchodu kvalitní hokejové soutěže, mají domácí fanoušci. „Miluji hokej a teď můžu vidět kvalitní světové hráče na našem popradském stadionu. Pro mě je to jako sen,“ říká nadšeně Ondrej Ferko, který neváhal zaplatit za sezónní vstupenku přes dvě stě eur (přes 4800 Kč).

Domácí utkání HC Lev jsou většinou beznadějně vyprodaná, i když ceny vstupenek se pohybují od 12 do 19 eur (od 300 do 450 Kč) podle sektoru a atraktivity soupeře. V hledišti s kapacitou 4500 míst se tísní nejen fanoušci z Popradu, ale z celého Slovenska i sousedních zemí. „Přijeli jsme z Ostravy. Máme rádi hokej a nenechali jsme si ujít možnost vidět druhou nejlepší hokejovou ligu světa na vlastní oči,“ uvedli kamarádi Karel a Petr.

Martin Chabada v dresu Popradufoto: www.hclev.eu

Po letošním úspěšném zvládnutí organizace mistrovství světa v ledním hokeji, jsou utkání KHL další skvělou možností, jak zviditelnil Slovensko. „Televizní přenosy z Popradu jsou vítanou propagací našeho regionu v Ruské federaci, na Ukrajině a v pobaltských státech. Kampaň před utkáním HC Lev představuje nejen klub, ale také region a země odkud pochází,“ řekl ředitel Sdružení cestovního ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Připouští, že podobnou kampaň by si sdružení nemohlo dovolit z finančních důvodů. „Dopad kampaně by se měl projevit už tuto zimu v nárůstu hostů z těchto zemí v našem regionu,“ dodal.

Dalším pozitivem příchodu KHL je nárůst počtu cestujících na popradském letišti, zvyšující se počet ubytovaných v hotelích v celém tatranském regionu. „Nezanedbatelným faktem je také nárůst kupní síly v regionu. Vždyť nejnižší měsíční příjem hráče KHL je 7000 eur (téměř 170tisíc Kč),“ uvedl Chudý.

Tomáš Duba v dresu Popradufoto: hclev.eu

Za hráči mužstev KHL cestují také rodinní příslušníci především ze Slovenska a České republiky. „Je to paráda. Cítil jsem se jako doma. Na tribunách jsem měl rodinu, mámu i sestry. Já si utkání v Popradě opravdu užil,“ řekl po utkání útočník SKA Petrohrad Petr Průcha. Nadšení neskrýval ani brankář Petrohradu Jakub Štěpánek.

„Na utkání do Popradu přijelo asi deset lidí z rodiny, včetně mámy a táty. Bydleli jsme ve skvělém hotelu v Tatrách, procházeli jsme se kolem Štrbského plesa. Byly to zatím nejhezčí dny mého dvouletého působení v KHL,“ uvedl Štěpánek.

Rovněž na útočníka Omsku Romana Červenku se přijelo do Popradu podívat několik kamarádů. „Přijeli kamarádi a přítelkyně. Pro rodiče je to bohužel z Prahy stále dost daleko,“ dodal.

Reklama

Související témata: