Hlavní obsah

Útočník Kreps přispěl v KHL hattrickem k debaklu Jekatěrinburgu

MOSKVA

Český hokejista Kamil Kreps nastřílel v KHL hattrick a bodoval ve třetím zápase v řadě. K drtivému vítězství Astany nad Jekatěrinburgem 8:1 přispěl ještě jednou přihrávkou. O bod méně si do tabulky produktivity připsal jeho spoluhráč Lukáš Kašpar, který zápas zakončil s bilancí 1+2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kamil Kreps

Článek

Astana zahájila tento týden debaklem 1:7 v Čerepovci, v následujících dvou zápasech ale naplno bodovala a nastřílela 14 branek. Dnes si proti nejhoršímu týmu soutěže vypracovala rozhodující náskok už během první třetiny, kdy se nejprve trefil Dawes a na 3:0 upravilo skóre brankami české útočné duo.

V ostudu pro soupeře změnil Barys zápas v poslední třetině, během níž udržoval prakticky celou dobu drtivý tlak a zužitkoval ho čtyřmi góly. Kreps nejdřív hned po půlminutě po Kašparově asistenci dal svůj druhý gól, hattrick pak završil v 55. minutě a zvýšil už na 7:0. Osmou brankou potupil Jekatěrinburg Bochenski, vzápětí na druhé straně zkazil čisté konto brankáři Astany Glassovi vzápětí Osipov.

Kreps výrazně zlepšil svou gólovou bilanci v soutěži, v níž v předchozích 27 zápasech nasbíral dohromady čtyři branky.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Novosibirsk 2:1, Barys Astana - Jekatěrinburg 8:1 (Kreps 3+1, Kašpar 1+2), Dinamo Minsk - Dynamo Moskva 2:1.

Reklama

Související témata: