Hlavní obsah

Omsk propustil kouče Čadu. Dočkají se Červenka se Škoulou opět řvouna Summanena?

PRAHA

Rostislav Čada už není trenérem Avangardu Omsk, který hraje v Kontinentální lize. Tato informace se v pondělí objevila na klubových stránkách. Dozorčí rada Avangardu se rozhodla propustit celý trenérský tým. Důvodem je nespokojenost se stylem, který mužstvo předvádělo. V týmu působí útočník Roman Červenka a obránce Martin Škoula.

Foto: www.khl.ru

Rostislav Čada na lavičce hokejistů Omsku

Článek

Sedmapadesátiletý Čada přišel do sibiřského klubu před sezónou a jeho snem bylo vyhrát Gagarinův pohár. Tohoto snu se ale kouč v Omsku už nedočká.

Český trenér byl odvolán po 33 zápasech, po kterých je Avangard Omsk třetí ve Východní konferenci. Na první Traktor Čeljabinsk ztrácí třináct bodů. Čada dovedl mužstvo k 19 výhrám a 14 porážkám, i přes tuto kladnou bilanci se s ním vedení rozloučilo.

Po reprezentační přestávce, která je nyní v týdnu na programu kvůli turnaji Channel One Cup, se Roman Červenka - nejlepší střelec Kontinentální ligy a obránce Martin Škoula mohou těšit na nového kouče.

Dočkají se v Omsku opět řvouna Raima Summanena (vlevo)? foto: www.khl.ru

„Všechno je zde pozitivní. Viděl jsem hodně a upřímně řečeno jsem překvapen. Omsk je krásné a ambiciózní město,“ usmíval se Čada, když nastoupil k mužstvu v červenci.

Podle serveru Championat.ru by mohl být novým koučem Omsku Raimo Summanen, který působil u mužstva právě před Čadou. Konec finského trenéra na Sibiři ale provázaly velké dohady, měl mít spory s hráči, včetně Jaromíra Jágra, který v minulém ročníku ještě hrál za Omsk.

Řekli po odchodu Summanena z Omsku
Martin Škloula
„On měl hádky a problémy v průběhu celé sezóny, v play-off to vyústilo úplně do extrémů. Určitě to nepomohlo k pohodě mančaftu. On je emotivní, impulzivní, také jsme měli nějaké problémy, ale vyříkali jsme si to. Pár názorů jsme si vyměnili.“
Roman Červenka
„Byl to člověk se zajímavou povahou, byl výbušnější, to se vědělo, ale hokeji rozumí. Díky němu jsme měli taktiku, kterou jsme dodržovali, ale zase řešil zbytečný věci. Z toho potom vyplynuly problémy a menší konflikty. V určitých chvílích bylo jeho chování za hranicí. Více se k tomu nechci vyjadřovat, tohle je věc vedení a trenéra.“

Reklama

Související témata: