Hlavní obsah

Zlobivý Summanen zažije restart. Slibuje, že udrží nervy a chybí mu Jágr

PRAHA

V minulé sezóně odešel ze Sibiře hodně rychle, ani si v klidu nestihl zabalit. K odchodu si ale napomohl sám a jeho nestandardní chování, kulantně řečeno. Hokejový trenér Raimo Summanen měl v Omsku konflikty s hráči. Ale po pár měsících se obloukem zase do Avangardu vrátil. Rostislav Čada skončil a pulzující Fin ho vystřídal. Roman Červenka a Martin Škoula mají nového kouče. Summanen díl druhý startuje. Dnes už ale bez Jágra.

Foto: www.khl.ru

Finský trenér Raimo Summanen na střídačce Omsku

Článek

„Během tréninku pravděpodobně poznáte, kdo je vůdce. Jágr je velmi dobrý hráč, jeho nepřítomnost se v šatně projevuje,“ přiznal staronový kouč Omsku na otázku serveru sportbox.ru.

„Začínám od nuly, budu uvažovat trochu jinak a snažit se krotit své emoce, budu se více ovládat,“ cituje Summanena web championat.com.

Devětačtyřicetiletý kouč byl loni odvolán před rozhodujícím sedmým utkáním s Magnitogorskem. Měl spory s hráči, jeho afektům neunikl ani Jaromír Jágr. Výsledky s klubem ale měl, vyhrál základní část KHL. Jenže jeho chování překračovalo meze.

„On měl hádky a problémy v průběhu celé sezóny, v play off to vyústilo úplně do extrémů. On je emotivní, impulzivní, také jsme měli nějaké problémy, ale vyříkali jsme si to. Pár názorů jsme si vyměnili,“ říkal po sezóně Martin Škoula.

Člověk se zajímavou povahou

„Byl to člověk se zajímavou povahou, byl výbušnější, to se vědělo, ale hokeji rozumí. Díky němu jsme měli taktiku, kterou jsme dodržovali, ale zase řešil zbytečný věci. Z toho potom vyplynuly problémy a menší konflikty,“ okomentoval Summanena Roman Červenka.

Čeští hráči a celé mužstvo začínají s Finem znovu. A on s nimi. Summanen hovoří o jasném cíli, tím je pro klub úspěch v play off. „Několikrát jsme se potkali s gubernátorem. V této době mají všichni čistý štít, zapomeňme na urážky. Také jsem chtěl požádat fanoušky, aby byli tolerantní k výsledkům a k předváděné hře v následujících čtyřech zápasech venku. Opravdu chci, aby měli podporu hráči, ne já,“ dodal kouč.

Jak jeho restart dopadne, ukáží následující týdny.

Reklama