Hlavní obsah

Blaťák a Vrána pomohli v KHL k výhrám dvěma góly

Obránce Miroslav Blaťák a útočník Petr Vrána se v pátek v Kontinentální hokejové lize blýskli dvěma góly. Blaťák se podílel na výhře Ufy nad Novosibirskem 7:4, při níž si dvě asistence připsal v dresu úřadujících šampionů další český bek Jakub Nakládal.

Foto: www.khl.ru

Miroslav Blaťák v dresu Ufy

Článek

Vrána si při vítězství 6:4 v Nižněkamsku upevnil pozici neproduktivnějšího Čecha v soutěži. V ligové tabulce střelců se s 18 brankami posunul na druhé místo za Romana Červenku z Omsku. Tahoun Avangardu dnes svou bilanci nevylepšil a sibiřský klub podlehl 1:3 Spartaku Moskva.

Vedle Vrány, jenž má na kontě z 35 zápasů 37 kanadských bodů a je celkově čtvrtý v produktivitě KHL, se v dresu Chabarovsku prosadili další Češi. Vítězný gól dal v 51. minutě za stavu 4:4 Martin Růžička, Vránovi přihrál na jednu branku Jakub Petružálek. Porážku Nižněkamsku zmírnil obránce David Nosek, jenž ve čtvrtém utkání po nedávném příchodu z Karlových Varů skóroval podruhé. Chabarovsk díky vítězství vede Černyševovu divizi o tři body před Omskem.

Blaťák se dočkal trefy po dlouhých 18 zápasech a po téměř třech měsících. Ufa po jeho přesilovkové brance v 36. minutě vedla už 5:1, ale Novosibirsk zápas ještě zdramatizoval. Hlavní zásluhu na tom měl Alexandr Suglobov, který dal hattrick a v 44. minutě snížil na rozdíl jediné branky. V závěru však Alexandr Radulov a Blaťák svými druhými góly v utkání definitivně rozhodli. Ufa tak napravila předchozí dvě porážky, v Černyševově divizi jí však dál patří až čtvrté místo.

Dva kanadské body zaznamenal i další mistr světa z loňského roku Lukáš Kašpar. Útočník Barysu Astana se dvěma gólovými přihrávkami podepsal pod jasné vítězství 5:1 nad Dynamem Moskva.

Kontinentální hokejová liga
Barys Astana - Dynamo Moskva 5:1 (za domácí Kašpar 0+2)
Jekatěrinburg - Nižnij Novgorod 1:2
Ufa - Novosibirsk 7:4 (za domácí Blaťák 2+0, Nakládal 0+2)
Čerepovec - Magnitogorsk 1:4 (za domácí Němec 0+1)
Kazaň - Novokuzněck 3:2
Nižněkamsk - Chabarovsk 4:6 (Nosek 1+0 - Vrána 2+0, Růžička 1+0, Petružálek 0+1)
Viťaz Čechov - Chanty Mansijsk 3:1
Spartak Moskva - Omsk 3:1

Reklama

Související témata: