Hlavní obsah

Hanzl odchází z KHL do Švédska

Hokejový útočník Robin Hanzl bude v kariéře pokračovat ve švédské Timře. Dvaatřicetiletý český reprezentant, který se představil i na letošním mistrovství světa v Rize, podepsal v novém působišti roční smlouvu.

Foto: Oksana Dzadan, ČTK/AP

Robin Hanzl proměňuje nájezd proti Dánsku na MS.

Článek

Hanzl strávil předešlé čtyři sezony v Kontinentální lize, kde hrál za Nižněkamsk a poté tři roky za Spartak Moskva. Teď si vyzkouší další soutěž. "Jsem rád, že mám možnost hrát ve Švédsku a v Timře. Slyšel jsem, že Timra je malé hokejové město s fantastickými fanoušky. SHL je jednou z nejlepších lig na světě, takže věřím, že se ve své kariéře posunu o krok výše," uvedl Hanzl na klubovém webu.

Odchovanec Ústí nad Labem spojil svou extraligovou kariéru s Litvínovem, v jehož dresu získal v roce 2015 mistrovský titul. V KHL odehrál 207 zápasů, ve kterých vstřelil 46 branek a nasbíral 68 asistencí. V play off odehrál 21 utkání s bilancí tří gólů a pěti asistencí. Představil se na dvou světových šampionátech.

"Robin je zkušený centr, který v KHL nasbíral hodně bodů. Věříme, že během sezony bude pro nás hodně důležitým hráčem," řekl sportovní ředitel klubu Kent Norberg.

Reklama

Související témata:
Timra