Hlavní obsah

Asistent trenéra Votruba předčasně končí na střídačce Lva Praha

Praha

Den po smolné porážce od Magnitogorsku se vedení pražského Lva rozhodlo učinit změnu v realizačním týmu. U jediného českého zástupce v Kontinetální hokejové lize s okamžitou platností končí Jan Votruba, dosavadní asistent trenéra Václava Sýkory. Ten vedl úterní trénink spolu s dalším svým asistentem Zanattou a koučem gólmanů Haasem.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér hokejistů Lva Praha Václav Sýkora už se na střídačce bude muset obejít bez svého dosavadního asistenta Jana Votruby, který byl odvolán.

Článek

Důvodem změny jsou nepřesvědčivé výkony ambiciózního týmu, který prošel v létě velkou přestavbou a do něhož byla angažována řada hvězd v čele se švédským mistrem světa Martinem Thörnbergem nebo Finem Niko Kapanenem.

O odchodu Votruby rozhodl prezident klubu Jevgenij Myškovskij po pondělní prohře Lva s Magnitogorskem 3:4 v prodloužení. Pražané přitom výhru v normální hrací době ztratili čtyři sekundy před koncem.

"Večer po utkání padlo rozhodnutí, prezident klubu se rozhodl přerušit spolupráci s Janem Votrubou. Václav Sýkora a Ivano Zanatta u týmu pokračují - stejně jako Jan Zachrla, Rostislav Haas a další členové realizačního týmu, " uvedl sportovní ředitel klubu Rašid Chabibullin.

Lev je po třinácti utkáních sedmý v tabulce Západní konference KHL. Nyní jej čekají tři zápasy v domácím prostředí, jeho dalším soupeřem bude ve středu Nižněkamsk.

Reklama