Hlavní obsah

Ve Slovanu Bratislava se stále víc prosazují čeští hokejisté, kouč Čada už vyhlíží derby se Lvem

Bratislava

Po špatném začátku se Slovanu Bratislava v Kontinentální hokejové lize (KHL) začalo dařit paradoxně proti silnějším soupeřům. Slovan postupně porazil na domácím ledě Magnitogorsk, Ufu a loňského finalistu Gagarinova poháru Traktor Čeljabinsk. Stále víc se v mužstvu slovenského zástupce v KHL prosazují Češi, kterých hraje ve Slovanu šest.

Foto: hcslovan.sk

Útočník Slovanu Bratislava Michal Vondrka.

Článek

Michal Vondrka rozhodl dvěma brankami utkání proti Magnitogorsku a Tomáš Netík vsítil parádní gól v poslední minutě utkání proti Čeljabinsku za vyrovnaného stavu 5:5. „Při nájezdu v poslední minutě zápasu jsem si věřil. Viděl jsem pouze tunel před sebou a puk. Trefil jsem to, zaplať pán Bůh," smál se dotlučený, ale šťastný Netík, který v posledních dvou utkáních pokaždé odcházel z ledu s krvavým šrámem na horním rtu.

Český útočník po utkání s Čeljabinskem přiznal, že za stavu 1:3 trenér Rostislav Čada v šatně zvýšil hlas. „Trenér Čada nás v šatně seřval. Zápas se ze začátku pro nás nevyvíjel dobře. Pomohly nám přesilovky a dostali jsme se zpátky do zápasu. Závěr jsme zvládli perfektně," dodal Netík.

Trenér Čada po utkání s Čeljabinskem přiznal, že je hrdý a zároveň dojatý.  „Mužstvo prokázalo velké morální kvality, fyzickou připravenost i zodpovědnost před domácím publikem. Vypracovali jsme si hodně šancí a naštěstí jsme je také hodně využili. Byla v tom vůle i velká podpora publika, které nám neskutečně fandí a nenechalo nás na holičkách ani za stavu 0:3 a 1:4. Které publikum by to udělalo? Jsem hrdý, že lidé odcházeli spokojeni," uvedl po utkání Čada.

Slovan Bratislava hraje nejbližší utkání v úterý opět na domácím ledě. Tentokrát nastoupí v derby proti Lvu Praha. „Sledoval jsem poslední utkání Lva, který nakoupil kvalitu. Herní projev a myšlení se v pražském týmu podstatně zlepšily. Na naší straně je hrdost a morálka. Naše hra je založena právě na těchto lidských vlastnostech a na zodpovědnosti vůči publiku," řekl Čada. V Bratislavě bude opět vyprodáno a 10 055 fanoušků požene domácí k dalšímu vítězství.

Reklama