Hlavní obsah

Christensen a Danielsson dostali ve Lvu Praha padáka

Praha

Hokejoví útočníci Erik Christensen a Nicklas Danielsson končí v kádru Lva Praha. Vedení českého účastníka Kontinentální ligy nebylo spokojen s jejich výkony.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Útočník Nicklas Danielsson ve Lvu Praha skončil.

Článek

"Oba hráče jsme brali do prvních dvou pětek, očekávali jsme od nich produktivitu. Letos ovšem naše představy nenaplňovali, do dalších formací máme k dispozici jiné typy hráčů," uvedl sportovní ředitel klubu Rašid Chabibulin pro hokej.cz.

Úřadující mistr světa Švéd Danielsson ve 14 zápasech nasbíral dva body za gól a asistenci, Kanaďan Christensen nastoupil k 12 duelům a má stejnou bilanci jako Danielsson. Klub o jejich odchodech informoval na svém webu.

Pražané i za této situace mají k dispozici dostatek hráčů, v týmu jim zbylo 15 útočníků. Na větší šanci čekají například Tomáš Kubalík, Petr Tatíček nebo Lukáš Cingel. Na marodce je Niko Kapanen.

Lev pokračuje ve změnách v týmu, které souvisejí i s nevýraznými výkony. V minulém týdnu nejprve propustil asistenta trenéra Jana Votrubu a následně jmenoval novým hlavním koučem Kariho Jalonena, jeho předchůdce Václav Sýkora se přesunul na post asistenta.

Ambiciózní Pražané prohráli čtyři z posledních šesti zápasů a v Západní konferenci KHL jsou s 27 body šestí. Další zápas čeká Lva v sobotu, kdy se v O2 areně utká s CSKA Moskva.

Reklama