Hlavní obsah

Slovenský hokejista Radivojevič posílil Slovan Bratislava

Bratislava

Slovenský reprezentant Branko Radivojevič (32) podepsal ve čtvrtek v Moskvě smlouvu s mužstvem Kontinentální hokejové ligy (KHL) Slovan Bratislava. Nastoupit by měl už v sobotním utkání na ledě Čerepovce.

Foto: www.hcslovan.sk

Branko Radivojevič bude hrát za Slovan Bratislava.

Článek

„Nebylo to o penězích, ale o vůli hrát. Dalším důvodem je moje touha probojovat se na olympiádu. V Nižněkamsku se mi nedařilo, navíc pod ruským trenérem jsem už hrát nechtěl. To se mi ve Slovanu nestane," řekl Radivojevič deníku Plus jeden deň. Hokejisty Slovanu trénuje Čech Rostislav Čada.

O reprezentačního křídelníka měl Slovan zájem už před sezónou. „Branko je typem hráče, které potřebujeme. Je to velký bojovník, srdcař, lídr na ledě i mimo hrací plochu. Má bohaté zkušenosti z KHL i NHL. Týmu v těžkých zápasech určitě výrazně pomůže," uvedl po podpisu smlouvy generální manažer Slovanu Maroš Krajči.

Radivojevič začínal s hokejem v Trenčíně. V NHL odehrál celkem 430 utkání za Phoenix Coyotes, Philadelphii Flyers a Minnesotu Wild s bilancí 54 branek a 69 asistencí. V KHL odehrál 297 utkání za Spartak Moskva, Atlant Mytišči a Nižněkamsk. V KHL zaznamenal 198 bodů. Ve slovenské reprezentaci nastoupil do 117 utkání s bilancí 20 branek. Je držitelem stříbrné a bronzové medaile z mistrovství světa.

Reklama

Související témata: