Hlavní obsah

Blbec zůstane blbcem, okomentoval obránce Lva Němec hlavičku Musatova ve vypjaté bitvě

Michal OsobaSport.czPrávo

Ustáli tvrdou hru Jaroslavli, nenechali se vyprovokovat, přitom si před skvělým gólmanem Vehanenem udrželi respekt. Skvělá defenzivní hra dovedla hokejisty pražského Lva ke druhému triumfu nad Jaroslavlí v semifinále Kontinentální ligy, tradiční oporou byl při vítězství 2:1 i obránce Ondřej Němec.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Igor Musatov z Lokomotivu Jaroslavl měl v pátek den plný "blikanců". Takhle nešetrně atakoval při druhém semifinálovém duelu KHL gólmana Lva Praha Petriho Vehanena.

Článek

V závěru jste čelili značnému tlaku Lokomotivu, vzal zápas hodně sil?

Tady je to trochu specifické tím, že je tu hrozné horko. Ale vítězství vždycky potěší, pak je únava menší. Zase jsme předvedli skvělý kolektivní výkon, i když nám trochu zatrnulo při jejich přesilovce pěti proti třem. Oni ji proměnili, my ne, ale vést dva nula je skvělý začátek.

Velkou zásluhu na tom má výborný gólman Petri Vehanen.

Byl opět fantastický. Jemu můžeme děkovat, že po těch dvou domácích zápasech máme stoprocentní bilanci.

Na brankovišti jste ho několikrát museli chránit před ataky soupeře.

Oni hrají hodně agresivně, i trošku nesportovně. Píchají tam, sekají, ale musíme se s tím vyrovnat. Je to semifinále KHL, víme, že by si asi všichni představovali ve finále Jaroslavl, ale my uděláme všechno proto, abychom si finále zahráli a splnili si sen. Taková sezóna s takovým týmem už se nemusí nikdy opakovat.

Přišlo vám, že čím déle nemohli hráči Jaroslavli dát gól, tím byli podrážděnější?

My to trochu čekali. Mají kanadského trenéra, takhle to chtějí hrát.

Co se stalo ve 36. minutě v momentě, kdy byl Musatov vyloučen na dvě plus dvě minuty a do konce utkání za úder hlavou?

Já to úplně přesně neviděl, držel jsem se s jiným hráčem, ale Nathan Oystrick tam reklamoval, že mu dal hlavičku a rozhodčí to dobře posoudil. Jejich hloupej faul, který nám pomohl. Blbec zůstane blbcem…

Jak jste si užívali atmosféru v O2 aréně, kam dorazilo skoro deset tisíc diváků?

Jsem nadšenej. Věděli jsme, že přijde hodně lidí, velká poklona. Věřím, že kdyby náhodou jsme se sem vraceli ještě na pátý zápas, přijde jich ještě víc. Skvěle nás drží, nejsou to jen Pražáci, jezdí sem lidi z celé republiky se podívat, protože se to už nemusí opakovat.

Před třetím zápasem máte jen den na přesun do Jaroslavli, času na odpočinek moc není.

Je super, že nám vyřídili přímý let a nemusíme přes Moskvu, což nám ušetří dost sil. Za dvě a půl hodiny jsme tam, dostaneme se na hotel, vyspíme se a zase jdeme na ně.

Reklama