Hlavní obsah

Lev přiznává ekonomické problémy! Bude se hrát v Česku KHL i v příští sezóně?

Praha

Na konci dubna si užíval spanilou jízdu vyřazovací fází Kontinentální ligy, která skončila až prohrou v sedmém finále s Magnitogorskem, nyní však má hokejový Lev Praha zcela opačné starosti. Sportovní ředitel klubu Rašid Chabibulin v rozhovoru pro Sovětskij Sport přiznal, že jediný český zástupce v KHL se potýká s finančními problémy. Budoucnost Lva s ohledem na příští sezónu je značně nejistá, jasněji by snad mohlo být v příštím týdnu.

Foto: Sport.cz

Útočník Lva Praha Jiří Novotný.

Článek

„Vím, že existují problémy s financováním klubu do budoucna a řeší se to. Není to moje parketa, ve které bych se vyznal. Jsem v neustálém kontaktu s prezidentem klubu Jevgenijem Myškovským," potvrdil Chabibulin.

Rozpočet Lva se v posledních dvou letech, kdy mužstvo působilo v Praze, pohyboval okolo 30 miliónů eur na sezónu a vlastníkům klubu se ho i kvůli slabšímu diváckému zájmu (vyjma rekordních návštěv v play off) nedaří naplňovat. Jak vážné jsou tedy současné potíže Lva?

„To nemůžu říct, čekáme na rozkazy shora. Vím ale, že se celou situací zabývá i prezident Kontinentální ligy Alexander Medveděv," řekl Chabibulin a na otázku, jestli Lvi budou hrát i nadcházející ročník KHL, nedokázal dát jasnou odpověď. „To teď nejsem schopen říct, musíme počkat. O týden později by mohlo být jasněji."

Pod smlouvou jen 11 hráčů, trenéra Lev zatím nemá

Každopádně tak vzniká prostor pro nejrůznější spekulace. Mluvilo se hlavně o tom, že by se Lev mohl z Prahy přestěhovat do Mnichova a Česká republika by tak o KHL po dvou letech přišla. Vedení klubu však podobné úvahy vůbec nechce komentovat.

Kvůli nenaplněnému rozpočtu však zatím pražský celek má pro další sezónu podepsanou smlouvu jen s jedenácti hráči. Znám zatím není ani nový hlavní kouč, který nahradí Kariho Jalonena, jenž odchází k finské reprezentaci. Lev vyjednává s dalším Finem Jukkou Rautakorpim. Ten v posledních dvou sezónách skončil pokaždé ve finské lize druhý s Tapparou Tampere, kterou před jedenácti lety dovedl k titulu.

Koho má Lev pod smlouvou pro sezónu 2014/15
Brankáři:
Atte Engren
Jan Lukáš
Obránci:
Marc-André Gragnani
Mikko Mäenpää
Juraj Mikuš
Jakub Nakládal
Ryan O´Byrne
Útočníci:
Justin Azevedo
Jiří Novotný
Martin Thörnberg
Petr Vrána

Reklama

Související témata: