Hlavní obsah

KHL v Bratislavě končí, měl vzkázat prezident Slovanu hráčům

Praha

Ještě dnešní domácí zápas s finským Jokeritem Helsinky a pak dají Kontinentální lize sbohem. Slovenský deník Plus jeden deň přišel s informací, že prezident hokejového Slovanu Bratislava Juraj Široký oznámil minulý týden na schůzce třem zkušeným hráčům klubu Milanu Bartovičovi, Ladislavu Nagymu a Michalu Sersenovi, že Slovan v KHL končí.

Foto: Profimedia.cz

Švédský gólman bratislavského Slovanu Johan Backlund.

Článek

O odchodu Slovanu z nejlepší hokejové soutěže Evropy se spekuluje už delší dobu. Slovenský celek se topí ve finančních problémech, od vedení KHL dostává jen minimální prostředky. Změna k lepšímu by nastala jen s příchodem bohatého mecenáše, který by se rozhodl do klubu zainvestovat. To je ale velice nepravděpodobné.

Prosincové výplaty až v dubnu

Podle zdroje deníku Plus jeden deň Široký třem výše zmíněným hráčům rovněž otevřeně sdělil, kdy dostanou své peníze, které jim klub dluží. Prosincové výplaty by měly na konto přijít do konce dubna, zbytek dorazí na základě splátkového kalendáře.

Slovan do KHL vstoupil v sezóně 2012/13, v níž postoupil do play off. V následujících dvou ročnících se do vyřazovací fáze soutěže neprobojoval, v aktuální sezóně skončí na posledním místě tabulky Západní konference.

Vedení klubu v minulých týdnech sice vyhlašovalo, že prioritou je setrvání v Kontinentální lize, zároveň ale začalo pracovat na jiných alternativách. Možností pro Slovan by mohl být návrat do slovenské extraligy, ve hře je i jednání s českou extraligou. Ředitel soutěže Josef Řezníček oboustranný kontakt potvrdil, byť prý je zatím jen informativní. Jako nejpravděpodobnější se však jeví varianta, že bratislavský klub zamíří do mezinárodní EBEL.

Reklama