Hlavní obsah

Novosibirsk - Čeljabinsk 5:2Stav série 1:1Salák po disciplinárním trestu vychytal Novosibirsku výhru

Alexander Salák se po disciplinárním trestu vrátil do branky a v osmifinále Kontinentální ligy vychytal hokejistům Novosibirsku výhru 5:2 nad Čeljabinskem. Stav série je vyrovnaný 1:1, s náhradním brankářem Bespalovem Sibir doma v sobotu prohrál 1:4.

Článek

Český reprezentační gólman poprvé inkasoval v 36. minutě, kdy ho po sólovém úniku překonal krajan Martin Růžička a snížil na 2:1. Hned v první minutě závěrečné třetiny Čeljabinsk v přesilovce se štěstím vyrovnal, avšak domácím rychle vrátil klid Koskiranta proměněným trestným střílením a brzy poté i dalším gólem. Salák zastavil 22 střel Traktoru.

Jakuba Kováře, nejlepšího gólmana základní části s osmi vychytanými nulami, dělilo v brance Jekatěrinburgu od dalšího čistého konta dvě a čtvrt minuty. Domácí Kazaň však v závěru třetí třetiny dvěma góly během pouhých 19 sekund vyrovnala na 2:2 a záhy ukončila i prodloužení Möllerovou brankou z přesilovky v 63. minutě. I první zápas Ak Bars vyhrál 3:2 v prodloužení.

Omsk doma nepřekonal obranu Astany a prohrál 0:2, také v utkání Magnitogorsku proti Ufě uspěli hosté (1:2) a rovněž vyrovnali stav série na 1:1.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 2. zápasy:
Novosibirsk - Čeljabinsk 5:2 (za hosty M. Růžička 1+0), stav série 1:1 Magnitogorsk - Ufa 1:2, stav série 1:1
Omsk - Barys Astana 0:2, stav série 1:1
Kazaň - Jekatěrinburg 3:2 v prodl., stav série 2:0

Reklama

Související témata: