Hlavní obsah

Ruský kolos zase přestřelil. Arťuchin úderem loktem na hlavu zranil soupeře

Na české fanoušky působí od bratislavského světového šampionátu 2011 jako rudý hadr na býka. Ruský hokejový útočník Jevgenij Arťuchin tehdy v utkání základní skupiny surovými zákroky zranil Milana Michálka s Karlem Rachůnkem, od té doby se seznam prohřešků 120kilového hromotluka ještě rozšířil. Naposledy Arťuchin přestřelil dnes v utkání Kontinentální ligy proti Nižnému Novgorodu.

Zákrok Arťuchina v KHL

 
Článek

Arťuchin po uplynulé sezóně opustil Petrohrad a zamířil do Novosibirsku a stal se tak spoluhráčem brankář Alexandra Saláka a obránce Adama Poláška. Třiatřicetiletý rodák z Moskvy byl ihned jmenován novým kapitánem mužstva a možná i kvůli tomu se dlouhou dobu vyvarovával eskapádám.

Tedy až do dneška. Útočník Nižného Novgorodu Jevgenij Mozer se v 10. minutě snažil v útočném pásmu u levého mantinelu dostihnout kotouč, když se mu do cesty postavil Arťuchin a úderem loktem do obličeje ho poslal k ledu.

Moser na něm zůstal několik vteřin ležet a následně za pomoci členů realizačního týmu zamířil předčasně do kabiny. Zápas tím pro něj skončil, stejně jako pro Arťuchina.

Rozhodčí trest pro Arťuchina přehodnotili

Jeho faul sice nejprve rozhodčí ocenili dvouminutovým trestem, ten ale následně, nejspíš i kvůli protestům trenéra Torpeda Peterise Skudry, přehodnotili a vyhlášenému hromotlukovi udělili trest na pět minut a do konce utkání.

Novosibirsk se i bez Arťuchina sice dostal před polovinou zápasu do vedení, hosté ale nakonec skóre otočili a zvítězili 4:1.

Arťuchin je u českých fanoušků v nemilosti od roku 2011. V souboji sborné s Hadamczikovým výběrem nejprve v polovině druhé třetiny zezadu likvidační zákrokem ramenem na hlavu sestřelil Milana Michálka, který musel odstoupit ze hry. Na konci prostřední části hry pak Arťuchin trefil Karla Rachůnka, jenž už nebyl v držení kotouče. Českému obránci spadla helma a náraz hlavou do ledu odnesl krvavým zraněním a ani on nedohrál.

Na téměř dvoumetrového ruského pořízka nevzpomíná rád ani finský obránce Janne Jalasvaara. V lednu 2013 jej Arťuchin napadl pěstmi a způsobil mu vážné poranění oka.

Reklama