Hlavní obsah

Magnitogorsk - Spartak 6:3Filippi přispěl k výhře Magnitogorsku, Mozjakin vyrovnal rekord

Moskva
Aktualizováno

Útočník Tomáš Filippi se sedmým gólem v této sezoně KHL podílel na vítězství hokejistů Magnitogorsku nad Spartakem Moskva 6:3. Na začátku poslední minuty při power play hostů skóroval do prázdné branky. Asistenci u jeho trefy zaznamenal nejproduktivnější český hráč v soutěži Jan Kovář, který si vylepšil bilanci na 22 gólů a 33 přihrávek ze 48 zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Filippi.

Článek

První místo v kanadském bodování Kontinentální ligy si upevnil kapitán Magnitogorsku Sergej Mozjakin. Pod výhru obhájců Gagarinova poháru, kteří otočili zápas čtyřmi góly v poslední třetině, se podepsal dvěma zásahy. Celkem má na kontě v 49 zápasech tohoto ročníku 36 branek, čímž vyrovnal rekord základní části Američana Steva Mosese (tehdy Jokerit Helsinky) ze sezony 2014/15. Na jeho vylepšení má jedenáct utkání.

Pavel Francouz v brance Čeljabinsku zastavil 44 z 45 střel hokejistů Soči, přesto odešel z ledu poražen. Jeho tým prohrál doma 1:2 po samostatných nájezdech, v nichž Francouz inkasoval dvakrát, zatímco v dresu Traktoru uspěl jen Derek Roy. Mezi neúspěšnými domácími exekutory byl i Jiří Novotný.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - HK Soči 1:2 po sam. nájezdech
Magnitogorsk - Spartak Moskva 6:3 (za domácí Filippi 1+0, Kovář 0+1)
Čerepovec - Omsk 0:2 (Sobotka 1+0)
CSKA Moskva - Novosibirsk 2:1
Petrohrad - Novokuzněck 9:1
Slovan Bratislava - Barys Astana 4:1 (za domácí Kundrátek 0+1)
Jekatěrinburg 0:2

Reklama

Související témata: