Hlavní obsah

Českého gólmana vyvolávali fanoušci, Mazanec ještě nevzdává boj o návrat do NHL

Bratislava

Hned v prvním utkání v dresu Slovanu Bratislava v úterý proti Kometě Brno předvedl český hokejový brankář Marek Mazanec (26) skvělý výkon a bratislavští diváci opakovaně skandovali jeho jméno. „Fanoušci byli úžasní," pochvaloval si Mazanec.

Foto: Petr Horník, Právo

Gólman Marek Mazanec.

Článek

Na otázku Sport.cz zda považuje kapitolu svého působení v NHL za uzavřenou Mazanec řekl, že se o návrat ještě určitě pokusí. „Furt jsem docela mladý a když tady budu mít dobrou sezónu, tak mě tam třeba ještě někdo vezme," uvedl.

Mazancův přestup do Slovanu se upekl velmi rychle. „Řekli mi ať se rychle rozhodnu, tak jsem po čtyřiadvaceti hodinách řekl ano. Byli jsme čtyři roky pryč a s přítelkyní máme malou holčičku. Bratislava je krásné město a máme to blízko domů," vypočítal výhody svého nového angažmá v Bratislavě.

Na dotaz, zda v jeho rozhodování sehrála roli i olympijská sezóna a případná možnost reprezentovat Českou republiku Mazanec upřímně řekl, že na takové úvahy vůbec nebyl čas. „Ale je to motivace navíc," připustil.

Ve Slovanu už mají dva kvalitní brankáře Jakuba Štěpánka a Jaroslava Januse. „Je tady tvrdá konkurence a musím si to místo uhrát. Věřím, že přesvědčím svými výkony," dodal.

S humorem reagoval na fakt, že v kabině Slovanu je momentálně až sedm českých hráčů. „Tolik Čechů jsem naposledy zažil v Plzni," konstatoval s úsměvem.

Trenér Říha k této otázce poznamenal, že několik slovenských hokejistů nabídky Slovanu odmítlo. „Chtěli jsme postavit silný slovenský tým, abychom pomohli národnímu mužstvu. Bohužel to nevyšlo a museli jsme sáhnout jinam. Domnívám se, že jsme nesáhli špatně, jsou to většinou reprezentanti České republiky a nejsou to žádní slabí hokejisti," zdůraznil.

Reklama

Související témata: