Hlavní obsah

Smoleňák se rval, Říha po vulgaritách zuřil: Navrhnu, že nikam po Slovensku jezdit nebudeme!

Hlavu musí mít zamotanou až běda. Hokejisté bratislavského Slovanu prohráli v přípravě na novou sezónu Kontinentální ligy osm z deseti zápasů, naposledy podlehli ve čtvrtek Banské Bystrici 2:5. Kouče Slovanu Miloše Říhu zklamaly nejen výkony některých jeho svěřenců, vůbec se mu nepozdávala ani pro jeho tým nepřátelská atmosféra panující na stadiónu úřadujícího slovenského mistra.

Bitka Radka Smoleňáka v přípravném zápase

 
Článek

Přítomni fanoušci domácího týmu během utkání několikrát vulgárně uráželi bratislavský klub i jeho hráče, nad čímž se Říha na pozápasové tiskové konferenci pozastavil.

„Divácká kulisa mě zklamala. Avizovali jsme, že během každé letní přípravy navštívíme jedno slovenské město. A diváci by si toho mohli trochu vážit," řekl Říha a pokračoval v podrážděném tónu.

„Jestli to má vypadat takhle, navrhnu, že pokud tu budu já, tak nikam jezdit nebudeme. Bylo to pro mě zklamání. Myslel jsem si, že to bude pro lidi svátek a slušelo by se uznat i soupeře," prohlásil Říha.

Pořád ty stejné chyby

Mnohem více starostí mu však dělají výkony jeho mužstva. To v přípravě porazilo jen moskevský Spartak a brněnskou Kometu (pokaždé až po samostatných nájezdech), dále muselo skousnout osm proher. Včetně té v generálce od Banské Bystrice.

V ní se Slovan snažil nastartovat alespoň Radek Smoleňák, jeden z osmi českých hráčů působících v bratislavském klubu. Na konci druhé třetiny se někdejší reprezentační kapitán potkal v pěstním souboji s Martinem Bellušem. Slovenskému útočníkovi sice několik přesných ran zasadil, nakonec ale skončil na zádech a se svým sokem pak po trestu na pět minut a do konce utkání zamířil předčasně pod sprchy.

„Děláme pořád stejné chyby. Někteří kluci nestačí na kvalitu, trochu mě zklamali i ti hráči, kteří jsou ve Slovanu čtyři roky a hrají pořád stejný hokej," nešetřil kritikou Říha, který si moc přeje, aby se mu co nejdříve uzdravili klíčoví obránci Sersen s Meszárošem.

Nový ročník Kontinentální ligy začíná už v pondělí, Slovan do něj vstoupí ve středu na ledě úřadujícího šampióna Petrohradu.

Reklama

Související témata: