Hlavní obsah

Magnitogorsk - Vladivostok 4:2Kovář prvním gólem v sezóně KHL rozhodl o vítězství Magnitogorsku

Nejproduktivnější český hokejista uplynulých čtyř sezon KHL Jan Kovář rozhodl svým prvním gólem v ročníku o výhře Magnitogorsku 4:2 nad Vladivostokem. Sedmadvacetiletý reprezentační centr měl zatím na kontě čtyři asistence a na první trefu čekal do sedmého zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Kovář se střelecky prosadil ve 27. minutě zápasu a zvýšil na 3:1, poté co první dvě branky Metallurgu vstřelil kapitán Sergej Mozjakin. Hostům z Vladivostoku se podařilo krátce po polovině duelu snížit, ale konečné skóre stanovil 23 sekund před druhou sirénou Fin Oskar Osala po přihrávce českého útočníka Tomáše Filippiho.

Pavel Francouz vychytal vítězství Čeljabinsku 5:4 po samostatných nájezdech nad Chabarovskem. Český reprezentační brankář se zapojil do utkání ve 23. minutě za stavu 1:3, kdy po dvou inkasovaných gólech během necelých dvou minut vystřídal Vasilije Děmčenka. Traktor s Francouzem v brance dovedl zápas do prodloužení a nájezdů, v nichž po výhře 4:3 získal bod navíc. V dresu Amuru si připsal jednu asistenci útočník Tomáš Zohorna.

Hned tři čeští brankáři se představili v utkání v Bratislavě, kde Slovan prohrál 1:4 s Omskem. V domácí brance odchytal většinu utkání Marek Mazanec, jehož po čtvrtém inkasovaném gólu ve třetí třetině pouze na jedno střídání nahradil krajan Jakub Štěpánek.

Vítězství Avangardu vychytal Dominik Furch, který si připsal 29 úspěšných zákroků. O něco méně práce měl Alexander Salák z Novosibirsku, na něhož šlo v utkání na ledě Viťazu Podolsk 19 střel. Hosté zvítězili 2:1.

Málo vídaný kousek se povedl hokejistům Astany, kteří nastříleli v Ufě během 46 sekund tři góly. Ještě na začátku 60. minuty Barys prohrával 2:3, pak ale v čase 59:06 vyrovnal Nigel Dawes, o 31 sekund později poslal hosty do vedení Martin St. Pierre a osm sekund před sirénou pečetil výsledek na 3:5 do prázdné branky Dawes, jenž dovršil hattrick.

Kanadský rodák s kazašským pasem Dawes vládne produktivitě celé soutěže, v šesti zápasech zaznamenal 11 bodů za osm gólů a tři asistence.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Chabarovsk 5:4 po sam. nájezdech (za hosty Zohorna 0+1)
Magnitogorsk - Vladivostok 4:2 (za domácí Jan Kovář 1+0, Filippi 0+1)
Ufa - Barys Astana 3:5
Lada Togliatti - Kunlun Red Star 0:2
CSKA Moskva - Chanty-Mansijsk 5:0
HK Soči - Nižněkamsk 5:3 (za hosty Nestrašil 0+1)
Viťaz Podolsk - Novosibirsk 1:2 (za domácí Mozík 0+1)
Slovan Bratislava - Omsk 1:4 (za domácí Buchtele 0+1).

Reklama

Související témata: