Hlavní obsah

Omsk - Kunlun 3:0Furch potřetí v sezóně KHL vychytal čisté konto

Moskval
Aktualizováno

Brankář Dominik Furch potřetí v sezóně Kontinentální hokejové ligy vychytal čisté konto. Stoprocentní úspěšnost českého reprezentanta proti střelcům čínského Kunlunu přinesla Omsku domácí vítězství 3:0 a potvrzení vedoucí pozice v Charlamovově divizi.

Článek

Furch zlikvidoval 41 střel a podle počtu čistých kont se v bilanci brankářů v soutěži posunul na dělené třetí místo. Čtyři nuly mají na kontě Igor Šesťorkin z Petrohradu a Ryan Zapolski z Jokeritu Helsinky, který dnes vyhrál 4:0 v Togliatti a připsal si už třinácté vítězství za sebou.

Naopak Alexander Salák předčasně opustil branku Novosibirsku při domácí porážce 2:4 od Vladivostoku. V úvodu druhé třetiny jej za stavu 1:3 vystřídal Alexej Krasikov, Sibir čeká na body už tři zápasy.

Na souboj českých gólmanů došlo v Jekatěrinburgu a lépe se vedlo domácímu Jakubu Kovářovi. Slovan Bratislava s Markem Mazancem v brance prohrál 3:6, k úspěchu slovenského týmu nepomohl ani autor jednoho gólu Radek Smoleňák.

V brankovišti byl v akci i Pavel Francouz z Čeljabinsku a proti Podolsku vychytal domácí výhru 2:1. Hosté po asistenci útočníka Romana Horáka sice vyhráli první třetinu, ale Traktor ve druhé polovině utkání výsledek otočil.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Vladivostok 2:4
Omsk - Kunlun Red Star 3:0 (Furch čisté konto)
Chanty-Mansijsk - Barys Astana 2:5
Čeljabinsk - Viťaz Podolsk 2:1 (za hosty Horák 0+1)
Jekatěrinburg - Slovan Bratislava 6:3 (za hosty Smoleňák 1+0)
Lada Togliatti - Jokerit Helsinky 0:4

Reklama