Hlavní obsah

Čeljabinsk - Minsk 2:0Francouz vychytal čisté konto, Polák s Nestrašilem skórovali

Moskva
Aktualizováno

Český brankář Pavel Francouz se v KHL blýskl čistým kontem. Gólman Traktoru Čeljabinsk pochytal všech 42 střel hráčů Dinama Minsk a výraznou měrou se podílel na vítězství 2:0. Útočník Vojtěch Polák pečetil gólem výhru Chanty-Mansijku 2:0 nad Soči. Trefil se i Andrej Nestrašil. Zásah šestadvacetiletého forvarda ale na výhru Nižněkamsku nestačil, Neftěchimik prohrál v Novosibirsku 2:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Francouz v brance českého národního týmu.

Článek

Francouz udržel čisté konto potřetí v sezóně. Český reprezentant pomohl Traktoru k druhé výhře za sebou, v minulém utkání mu hráči Podolsku dali jen jeden gól.

Nestrašil skóroval v 19. minutě, kdy zblízka dorazil do sítě Sextonovu střelu a snížil na 1:2. Bodoval ve třetím utkání KHL za sebou. Brankáře Alexeje Krasikova, který dostal přednost před Alexanderem Salákem, pak ale hosté překonali už jen jednou a po třech vítězstvích neuspěli.

Vojtěch Polák druhým gólem v sezóně pojistil vítězství Chanty-Mansijsku 2:0 nad Soči. Český útočník v 53. minutě tečoval před brankářem hostů střelu Maxima Pestuška, Jugra však i po výhře zůstala nejslabším celkem ligy.

V čele Východní konference se tak udržela Kazaň, třebaže podlehla 3:5 v Omsku. Domácímu Avangardu, který otočil skóre třemi zásahy v závěrečné třetině, vychytal výhru Dominik Furch. Český reprezentační brankář zastavil 24 střel.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Nižněkamsk 6:2 (za hosty Nestrašil 1+0),
Omsk - Kazaň 5:3,
Barys Astana - Ufa 0:2,
Chanty-Mansijsk - HK Soči 2:0 (V. Polák 1+0)
Magnitogorsk - Petrohrad 0:4,
Traktor Čeljabinsk - Dinamo Minsk 2:0 (čisté konto Francouz),
Lada - Jaroslavl 3:1
Dynamo Moskva - CSKA Moskva 2:3 po sam. náj.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články