Hlavní obsah

Chabarovsk - Čerepovec 4:2Góly Koláře a Zohorny pomohly v KHL Chabarovsku k domácí výhře

Moskva
Aktualizováno

Góly Jana Koláře a Tomáše Zohorny pomohly hokejistům Chabarovsku v Kontinentální lize k domácímu vítězství 4:2 nad Čerepovcem. Zohorna navíc přidal asistenci, do statistik se zapsal ve třetím utkání za sebou a počet bodů v sezóně zaokrouhlil na 20 (7+13). Kolář se v ročníku trefil popáté.

Článek

Obránce Kolář v 31. minutě otevřel skóre v přesilovce ranou od modré čáry, útočník Zohorna o tři minuty později dostal domácí tým znovu do vedení bekhendovým zakončením do odkryté branky. Čerepovec dokázal opět vyrovnat, ale Chabarovsk pak zápas rozhodl dvěma góly v závěrečné desetiminutovce.

Na poslední branku Zohorna v 59. minutě přihrál Kirillu Rasskazovovi. Amuru po třetím vítězství za sebou patří ve Východní konferenci poslední postupová pozice.

Osmý je v tabulce západní poloviny ligy rovněž moskevský Spartak, který vyhrál 6:2 ve Vladivostoku. Jednu asistenci si v dresu hostujícího mužstva připsal Lukáš Radil a s 28 body (12+16) se vrátil na pozici druhého nejproduktivnějšího českého hráče před Andreje Nestrašila z Nižněkamsku. Vladivostok doma prohrál počtvrté za sebou.

Bratislavský Slovan zastavil sérii osmi porážek, v Helsinkách nečekaně zvítězil nad Jokeritem 3:2. Brankář Jakub Štěpánek měl 45 zásahů a stejně jako v předchozím utkání proti Jekatěrinburgu se znovu střelecky prosadili útočníci Jan Buchtele a Michal Řepík, jemuž na gól přihrál Lukáš Kašpar. Řepík je s 11 brankami třetím nejlepším českým střelcem v sezoně.

Kontinentální hokejová liga
Chabarovsk - Čerepovec 4:2 (za domácí T. Zohorna 1+1, Kolář 1+0)
Vladivostok - Spartak Moskva 2:6 (za hosty Radil 0+1)
Jokerit Helsinky - Slovan Bratislava 2:3 (za hosty Buchtele a Řepík oba 1+0, Kašpar 0+1).

Reklama