Hlavní obsah

Curych - Slavia 4:5Bednář vyjezdil Slavii vítězství v thrilleru na ledě Curychu

CURYCH

Mimořádně náročný zápas se šťastným koncem odehráli hokejisté Slavie Praha při svém druhém vystoupení v Lize mistrů. Na ledě Curychu vedli ještě minutu a 49 vteřin před koncem normální hrací doby o dvě branky, ale švýcarský mistr dokázal nezdolnou bojovností vyrovnat. V závěrečných samostatných nájezdech zařídil nakonec výhru Pražanů Jaroslav Bednář, který proměnil všechny své čtyři nájezdy.

Článek

Před zápasem hráči Slavie mluvili o tom, že si musí dát pozor především na drtivý nástup v první třetině, čímž se švýcarské týmy rády prezentují. Ovšem po chybě obránců se už po dvaceti vteřinách objevil sám před Svobodou kapitán Curychu Seger. Naštěstí přestřelil. Ve třetí minutě už domácí puk do branky dostali, ale rozhodčí už těsně předím hru přerušil.

V sedmé minutě poslali finští sudí na trestnou lavici dva hráče Slavie za sebou a Curych v obranné třetině hostí zle zatápěl - Trudel dokonce trefil zblízka břevno! Jenže jakoby se potvrdilo nedáš - dostaneš. Micka obral o puk obránce, rozjel se za modrou a švihem překonal veterána Sulandera. A pokračovaly další zmařené akce domácích. Trudel nejprve netrefil ideálně puk a vzápětí obránce Forster nezvládl do konce svůj blafák. A když se mezi dvěma obránci proháčkoval Seger, Svoboda se štěstím vytlačil puk betonem mimo brankoviště.

Parádní góly Curychu v početní výhodě

Velkou šanci měl v 24. minutě také Sklenář, ale zleva nedokázal obrovitého Sulandera prostřelit. Naopak udeřilo na druhé straně. Při vyloučení Kolaříka našel Wichser zadovkou před brankou úplně volného Segera a Svoboda neměl šanci. Slavia se mohla vrátit do vedení při přesilovce v 34. minutě, ale Bednářova dorážka gólový efekt nepřinesla. Osvědčený střelec sešívaných však dostal ještě jednu šanci. Minutu a dvě vteřiny před druhou sirénou podržel Růžička puk za Sulanderem a v pravý čas jej poslal před branku Bednářovi, který se tentokrát nemýlil.

Na začátku třetí třetiny hrál Curych další přesilovou hru, jenže k puku se dostal rozjetý Doležal a jeho střela ke zděšení domácího publika propadla Sulanderovi mezi betony a dokutálela se za brankovou čáru. S borci v červených dresech to však nijak neotřáslo a za necelou minutu při stejné početní výhodě stav skóre snížili. Na konci ťukesu po zámořské trase Trudel - Alston byl obránce Forster.

Hokejová Liga mistrů on-line na Sport.cz:
Curych Lions - Slavia Praha

Sedm minut před koncem Slavia dohrávala přesilovku, když domácí tým opět položil na lopatky vyzdvihovaný brankář Sulander. Tentokrát finský gólman neudržel střelu Vondrky a propadnutý puk v pravou chvíli dorazil za jeho záda důrazný Sklenář. V 58. minutě si hlavní sudí vyžádal radu videorozhodčího, ale vzápětí uznal, že puk vystřelený z hole domácího hráče trefil jen konstrukci branky.

Přesto se ještě fanoušci v zaplněném Hallenstadionu přece jen gólu dočkali. A dokonce nezůstalo u jednoho. Během osmnácti vteřin se při početní výhodě nejprve trefil Seger a po něm Kanaďan Gardner. Hallenstadion explodoval nadšením. O vítězi tak musely rozhodovat nájezdy. V nich se čtyřikrát prosadil Jaroslav Bednář a zařídil tak Pražanům výhru.

Curych Lions - Slavia Praha 4:5 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 27. Seger (Wichser, Sejna), 45. Forster (Alston, Trudel), 59. Seger (Wichser), 60. Gardner (Wichser, Sejna) - 11. Micka (Jelínek), 39. Bednář (Růžička), 44. Doležal (Bednář), 53. Sklenář (Vondrka), rozhodující nájezd Bednář. Rozhodčí: Boman, Levonen (Fin.) - Seppala, Suoraniemi (Fin.). Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1.
Curych: Sulander - Seger, Forster, Suchý, Gloor, Geering, D. Schnyder, Schoop, Cadonau - Pittis, Trudel, Down - Sejna, Gardner, Wichser - Monnet, Bühler, Bastl - Grauwiler, Alston, Krutov. Trenér: Sean Simpson.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Drtina, Vašíček, J. Novák, Žižka, Kolařík, Jebavý, Sloboda - Vondrka, Beránek, Hruška - Tomica, Červenka, Bednář - Micka, Kraft, Sklenář - Jelínek, V. Růžička, Doležal. Trenér: Vladimír Růžička.
Skupina D:
1. Slavia Praha211008:65
2. Curych Lions2101011:64
3. Linköping200024:110
Pozn.: údaje ve sloupcích značí zápasy, výhry, výhry po nájezdech, porážky po nájezdech, porážky v normální hrací době, skóre, získané body.

Reklama