Hlavní obsah

Hokejová Slavia bude na severu hájit neporazitelnost

Michal Osoba (Linköping)Sport.czPrávo

Lídr švédské ligy proti aktuálně nejlepšímu českému celku. Linköping versus Slavia. Středeční pokračování hokejové Ligy mistrů slibuje excelentní podívanou v Cloetta centru. Oba týmy vstupují do svého třetího zápasu skupiny D v rozdílném rozpoložení. Růžičkova parta má pět bodů a ještě neprohrála, u Lenerova výběru svítí v tabulce nula a té se také blíží jeho naděje na postup.

Článek

„Nemají co ztratit, může se jim hrát o to lépe. Navíc nám budou chtít oplatit porážku od nás,“ připomíná Vladimír Růžička domácí triumf svého týmu 4:2.

Chtějí bod i peníze

Z pohledu vývoje ve skupině tak nejde o klíčový zápas, tím bude závěrečná bitva s curyšskými lvy. „Pravda, rozhodovat se bude 3. prosince, ale i teď chceme hrát dobrý hokej a nějaký bod urvat,“ burcuje trenér. Ve hře jsou krom prestiže i vcelku tučné prémie.

Růžička si od klubu na necelý týden odskočil k reprezentaci, přípravu během extraligové pauzy vedl jeho asistent Kalous. „Trénovali jsme stejně jako s Láďou, akorát se méně řvalo. Však bylo teď na tréninku vidět, jak mu to chybělo,“ usmíval se gólman Adam Svoboda.

Růžička podle svých slov v kontaktu se svým asistentem příliš nebyl. „On mi nebral telefon, pan Kalous to má totiž pořád ztlumené,“ dobíral si kolegu. „Když jsem mu z Finska volal na fotbal s Aston Villou, abych zjistil, kolik to je, ani nevěděl, kdo mu volá,“ usmíval se.

Elánu má dostatek

Slávisté trénovali ještě včera dopoledne před necelé dvě hodiny trvajícím letem na sever, kde je přivítalo řádně deštivé počasí. Růžičkovi další přesun během krátké doby energii neubral. „Vám snad přijde, že nemám elán? Já mám elán pořád,“ vyprávěl dobře naladěný kouč.

V pondělí ještě zhlédl přenos ze švédské Elitserien, v němž Linköping zdolal Skellefteu 5:3, včera své postřehy předával hráčům. „V lize hrají něco jiného, než předváděli u nás. Na širším kluzišti soupeře přehrávají,“ všiml si. Kromě ČT 4 bude zápas živě i na serveru sportstream.cz.

Reklama