Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ufa 0:3Budějovice nestačily na Ufu ani doma, ruský mistr v LM postupuje

Jirka G. NovákSport.cz

Pouze výhra nad ruskou Ufou mohla ještě uchovat alespoň teoretické naděje hokejistů Českých Budějovic na postup ze skupiny Ligy mistrů. Jenže sebevědomý ruský šampion neponechal nic náhodě a po výhře 7:1 doma vyřídil jihočeský tým i na jeho ledě, tentokrát 3:0. Ufa si třetím vítězstvím v řadě zároveň zajistila postup ze skupiny C do semifinále soutěže.

Článek

Domácím chyběl pro zranění ramene útočník Gulaš, ale zase mohli poprvé v LM nasadit do hry obránce Jareše a forvarda Bílka. Ruskému mistru zase chyběl obránce Oleg Tverdovskij laborující s poraněným kotníkem, ovšem českému publiku se mohla představit kompletní trojice českých hráčů včetně Michala Mikesky, který se teprve nedávno dal dohromady po zlomenině ruky.

Hosté se zřejmě vinou časového posunu rozjížděli pomaleji a gólman Jerjomenko musel v sedmé minutě rychle reagovat před dotírajícím Kůrkou. Ve 12. minutě se ale nechal zbytečně vyloučit Frolo a hosté už za devět vteřin ve hře čtyři na čtyři otevřeli skóre, když puk dotlačil za Turkova záda Medveděv. O tři minuty později trefil Kirill Kolcov tyčku a v 16. minutě už to bylo o dvě branky. Domácí obránci si nerozuměli při rozehrávce, jeden z nich daroval puk Mikeskovi, a ten už věděl, co s ním provést.

Ve druhé třetině už se hra na ledě vyvíjela výhradně v režii ruského mistra. Zatímco se hráči v zelenobílých dresech bavili nápaditými kombinacemi a vytvářeli si jednu šanci za druhou, domácí je jen těžko stíhali a před soupeřovu branku se dostali jen výjimečně. Při přesilovce v 25. minutě se k odraženému puku dostal volný Vorobjev a do odkryté branky zvýšil na 3:0.

Do poslední třetiny nastoupili na obou stranách náhradní gólmani a Tarasov v brance Ufy hned musel zasahovat při dělovce Tomana od modré. Pak jeho lapačku ještě pořádně provětrali nápřahem z levého kruhu Duda a následně v přesilovce Gřegořek. A branky se Budějovičtí nedočkali ani po individuální akci Kuchejdy osm minut před koncem. Podle videorozhodčího se puk za brankovou čáru nedostal.

Pět minut před koncem Kutějkin vyhodil puk až za plexisklo a domácí hráli téměř minutu přesilovku pět na tři. K žádnému výraznému ohrožení hostující svatyně však nedošlo. Budějovice se s Ligou mistrů rozloučí za týden na ledě Slovanu Bratislava.

Hokejová Liga mistrů - skupina C:
HC Mountfield - Salavat Julajev Ufa 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Medveděv, 16. Mikeska (Konstantin Kolcov), 25. Vorobjev (Těreščenko). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Hansen (Nor.) - Fluri, Muller (oba Švýc.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 4109.
Č. Budějovice: Turek (od 41. Horčička) - Toman, Gřegořek, Jareš, L. Poživil, Frolo, Vydarený, Mucha, Sičák - M. Hudec, Huml, Kůrka - Duda, Bílek, Veselý - Kuchejda, Kotrla, Vak - L. Květoň, Hřebejk, Mertl. Trenér: Ernest Bokroš.
Ufa: Jerjomenko (od 41. Tarasov) - Ščadilov, Proškin, Kirill Kolcov, Černov, Blaťák, Kutějkin, Kupcov, McCarthy - Vorobjev, Těreščenko, Pěrežogin - Grigorenko, Taratuchin, Radulov - Nurtdinov, Antipov, Medveděv - Konstantin Kolcov, Čermák, Mikeska. Trenér: Sergej Michaljev.

Reklama

Související témata: