Hlavní obsah

Hokejisté Budějovic doplatili proti Ufě na chabou koncovku

Jirka G. NovákSport.cz

Hodně se hokejisté Českých Budějovic nadřou, než se jim podaří vstřelit branku. V Lize mistrů skórovali během tří utkání šestkrát, přičemž pět branek padlo v zápase s bratislavským Slovanem, v extralize jsou v počtu gólů čtvrtí nejhorší. Stejné trápení, s jakým se potýkají v domácí soutěži, je ve středu připravilo o možnost postoupit ze skupiny LM. Dva brankáře Ufy nepřekonali ani jednou.

Článek

"Bohužel bez gólů se vyhrávat nedá a my jsme dnes asi zaslouženě prohráli,“ uznal těsně po zápase na tiskové konferenci trenér Mountfieldu Ernest Bokroš, jehož hlavu si několikrát během zápasu žádalo budějovické publikum. „Pořád děláme spoustu individuálních chyb, za které jsme potrestáni,“ osvětlil vzápětí branky soupeře, z nichž dvě padly po chybách domácích borců.

Veselý: Do větší šance nás ani nepustili

Ve třetí třetině si jeho svěřenci vypracovali hromadu šancí, ale žádná z nich se nakonec neujala. „Šancí z naší strany bylo dost, ale celou sezónu nás zlobí koncovka. Po jednom nebo dvou kontaktních gólech mohlo mít těch posledních deset minut zápasu úplně jiný náboj,“ mrzelo obránce Milana Tomana.

Především v první polovině zápasu však Ufa jasně diktovala tempo hry, čehož si byl dobře vědom i kapitán Českých Budějovic Ondřej Veselý. „Na začátku hráli to, co potřebovali a nás ani moc nepustili k puku, pak už si to jen hlídali. Celkově hráli dobře v obraně a když už jsme měli nějakou šanci, tak ani nebyla vyložená, jako spíš střela z dálky. A případné dorážky si pokryli. Do větší šance nás prakticky nepustili,“ komentoval realitu.

Střídání gólmanů na obou stranách

Střelecké nemohoucnosti si všiml i český útočník ve službách Ufy Michal Mikeska, mimojiné autor jedné z branek hostů. „Budějovice nehrály špatně, dvě třetiny byl ten zápas vyrovnaný. Ale je na nich trochu vidět krize ve hře dopředu, nejsou v útoku tak nebezpeční jak v minulosti,“ řekl po zápase. Nepřekonatelnou překážkou byl pro domácí borce ruský reprezentační gólman Alexander Jerjomenko a v poslední třetině je vychytal i náhradník Tarasov.

Jerjomenka totiž kouč Ufy v poslední části šetřil na střídačce. „Asi si potřeboval trochu oddychnout, protože byl předtím s nároďákem na turnaji ve Finsku,“ myslel si obránce Ufy Miroslav Blaťák. „Ale Tarasov měl předtím potíže s třísly, takže mě docela překvapilo, že šel na poslední třetinu do branky,“ dodal. Gólmana ostatně pro poslední část změnili i domácí trenéři, místo Romana Turka se mezi tyče postavil Luboš Horčička. „Roman měl nějaký problém s bruslí, tak za něj naskočil Horča a zvládl to výborně,“ vysvětlil změnu útočník Veselý.

Reklama

Související témata: