Hlavní obsah

Magnitogorsk - Curych 2:2Rolinek zachránil Magnitogorsku remízu v prvním finále Ligy mistrů

MAGNITOGORSK

Nerozhodně skončil první zápas finále Hokejové Ligy mistrů mezi Magnitogorskem a Curychem. Hosté sice už v první třetině dvakrát pokořili domácího gólmana Proskurjakova a ještě v poslední minutě vedli o gól, ale Tomáš Rolinek na konci zápasu projel celým kluzištěm a dělovkou z levého kruhu pro vhazování 43 vteřin před koncem prostřelil brankáře Curychu a zařídil Magnitogorsku remízu 2:2.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek v dresu Magnitogorsku

Článek

Curych hrál hned po 27 sekundách přesilovku po Varlamovově vyhození puku do hlediště a dostal se do tlaku, z kterého se Metallurg vymanil až v páté minutě, kdy zahrozil bekhendem Rolinek. Na druhé straně měli možnosti Gardner a Kamber. V 10. minutě už otevřel skóre Trudel, jehož pokus z pravé strany nešťastně tečoval za Proskurjakovova záda kapitán Magnitogorsku Aťjušov.

Hokejová Liga mistrů on-line na Sport.cz:
Metallurg Magnitogorsk - Curych Lions

Lions byli při chuti a gólmana domácích ohrozil znovu Trudel. Ve 13. minutě si pohrála s defenzivou Metallurgu dvojice Sejna a Wichser, který otevřel skóre a vylepšil svou první trefou v soutěži bilanci v čele produktivity 12. bodem. Magnitogorsk se snažil odpovědět, nejaktivnější byla znovu české řada, ale Marek ztroskotal na Sulanderovi.

Sulander likvidoval šance domácích

Curych ve druhé části začal náporem. Potom sice na druhé straně překonal finského veterána v brance Lions Platonov, ale hra byla předtím přerušena pro postavení mimo hru. Sulander byl pro Magnitogorsk dlouho nepřekonatelnou překážkou. Neuspěli Aťjušov od modré čáry ani Malenkych z mezikruží. Tvrdost od Downa pak pocítil Marek.

Po polovině utkání hráli domácí při Alstonově vyloučení přesilovku, ale málem opět inkasovali. Aťjušov nastřelil na útočné modré čáře Trudela, který mu ujel, ale ani nadvakrát Proskurjakova nepřekonal. Více se tlačil do střelby Magnitogorsk, ale Čistov dvěma pokusy ani Zavaruchin střelou v oslabení na Sulandera recept také nenašli.

Alston neproměnil trestné střílení

Nápor Magnitogorsku byl na začátku závěrečného dějství znovu bezzubý, ve 44. mohl naopak zvýšit Down. Po faulu Bulina na zakončujícího Monneta promarnil ještě větší možnost pojistit vedení Alston, který v 51. minutě neproměnil trestné střílení. Za 35 vteřin pokazil Sulanderovi čisté konto po Markově přihrávce tvrdou střelou od modré čáry Aťjušov. Opětovnému náporu Curych odolával.

Z brejku mohl ještě pojistit výhru Monnet, ale nedotáhl blafák a přišel opět trest. V poslední minutě utkání se rozjel z vlastního pásma Rolinek, prosmýkl se mezi dvojicí atakujících soupeřů, po přejetí útočné modré čáry napřáhl a jeho rána si našla cestu mezi Sulanderovou výstrojí. Moc nechybělo, aby Metallurg ještě v závěrečném náporu strhl vítězství na svou stranu.

Z triumfu se tak bude radovat za týden ve švýcarském Rapperswilu buď vítěz duelu v základní hrací době, nebo v případě další remízy rozhodnou samostatné nájezdy.

Hokejová Liga mistrů - finále; 1. zápas:
Metallurg Magnitogorsk - Curych Lions 2:2 (0:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 52. Aťjušov (Marek), 60. Rolinek (Varlamov) - 10. Trudel (Schelling), 13. Wichser (Sejna, Gardner). Rozhodčí: Minář, Husička - Blümel, Pouzar (všichni ČR). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 7700.
Magnitogorsk: Proskurjakov - Aťjušov, Varlamov, Malenkych, Birjukov, Bulin, Selujanov, Ibragimov, Chabarov - Kudrna, Marek, Rolinek - Platonov, Kajgorodov, Mirnov - Chlystov, Zavaruchin, Čistov - Puškarev, Jermolajev, Fjodorov. Trenér: Valerij Bělousov.
Curych: Sulander - Blindenbacher, Suchý, Seger, Schnyder, Geering, Schelling, Cadonau, Gloor - Sejna, Gardner, Wichser - Pittis, Trudel, Down - Monnet, Alston, Bastl - Grauwiler, Krutov, Kamber. Trenér: Sean Simpson.

Reklama

Související témata: