Hlavní obsah

Místa v kvalifikaci Ligy mistrů už mají po Slavii další tři kluby

BERN

Kvalifikace hokejové Ligy mistrů už má čtyři jisté účastníky. Po pražské Slavii, která si zajistila vstupenku do druhého ročníku soutěže jako první, se kvalifikovali vítězové základních části z dalších tří soutěží - ruská Ufa z Kontinentální ligy, Bern ze Švýcarska a Košice ze Slovenska.

Článek

Ufa, jejíž barvy hájí český obránce Miroslav Blaťák a útočníci Michal Mikeska, Leoš Čermák a Petr Vampola, si v pátek díky výhře na ledě Atlantu Mytišči pojistila s devítibodovým náskokem první místo v premiérovém ročníku KHL a navázala na triumf ze základní části posledního ročníku ruské ligy. Úřadujícího mistra čeká ve druhém kvalifikačním kole play-off o přímý postup do hlavní soutěže, kde v prvním ročníku celek Salavat Julajev vypadl v semifinále s Magnitogorskem.

V desetičlenné druhé kvalifikační fázi, kde se bude hrát v pěti dvojicích o postup v dvou zápasech systémem doma a venku, mají zajištěnou přímou účast jen vítězové základních částí právě v Rusku (Ufa), Česku (Slavia), Švédsku a Finsku.

Hlavní soutěž opět pro dvanáct týmů

Bern, Košice a nejúspěšnější tým z dlouhodobé části německé hokejové ligy budou hrát v prvním kvalifikačním kole. Tam budou spolu s mistry ze zemí, které jsou na klubovém žebříčku od 8. do 22. místa rozřazeny do šesti skupin po třech, z nichž vítězové postoupí dál. V hlavní soutěži se představí opět dvanáct týmů rozdělených do čtyř skupin a postoupí do ní přímo mistři z Česka, Ruska, Švédska, Finska, Švýcarska, Německa a Slovenska.

Bern obhájil ve Švýcarsku triumf v základní části z loňska a celkově ovládl tuto fázi domácí soutěže pošesté v historii. Před sobotním závěrečným kolem má čtyřbodový náskok před Klotenem. V premiérovém ročníku Ligy mistrů se dostal do hlavní soutěže z tříčlenné kvalifikace, kde předčil Norimberk a právě Košice.

Košice v minulé sezóně skončily v domácí soutěži v základní části druhé za mistrovským Slovanem Bratislava, s kterým prohrály i ve finále. Nyní mají dvě kola před koncem před druhým Slovanem jedenáctibodový náskok. Barvy Košic v současné době hájí čeští obránci Jaroslav Špelda a Petr Mocek a útočník Jan Kopecký.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.