Hlavní obsah

Sestava na Rusy je známá! Trenéři překvapili nenasazením útoku, který zářil na Českých hrách

Riga/Praha

Se Šimonem Hrubcem v brance, sedmi obránci a třinácti útočníky vyrukuje v pátek odpoledne česká hokejová reprezentace ke svému prvnímu zápasu na mistrovství světa v Rize proti Rusku. Překvapením je, že trenér Pešán se svými asistenty Strakou a Špačkem se rozhodli nenasadit do hry útok Lenc, M. Špaček, M. Stránský, kterému se tolik dařilo před týdnem na Českých hokejových hrách v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští hokejisté se radují z branky v přípravě na MS – ilustrační foto.

Článek

„Takhle jsme tu situaci posoudili a rozhodli se, protože už v sobotu nás čeká další těžké utkání se Švýcarskem," vysvětlil nenasazení útočné formace s libereckým Lencem a dvěma třineckými borci Martin Straka. Michael Špaček bude připraven do hry jako třináctý forvard.

Lenc se Špačkem a Stránským přitom zářili před týdnem v Praze na Českých hrách, generálce na MS, v zápasech s Finskem a Švédskem. Obrat a výhru 2:1 proti Suomi řídil Špaček dvěma asistencemi a Stránský pak vstřelil vítězný gól. Pod výhru 3:2 v prodloužení nad výběrem Tří korunek se pak Špaček znovu podepsal dvěma asistencemi a Stránský opět vstřelil vítěznou trefu.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Z pětadvaceti hokejistů zapsaných na soupisku se tak proti sborné nepředstaví kromě Lence se Stránským ani obránce Lukáš Klok. Brankáři Hrubcovi bude krýt záda Roman Will.

Češi sice před šesti dny porazili Rusy v Praze při generálce na šampionát 4:0, to už ale podle Straky v tuto chvíli nehraje žádnou roli. I proto, že dnešní souboj v Rize se odehraje na výrazně širším kluzišti, než které bylo v pražské O2 areně.

„Na začátek jsme dostali úplně to nejtěžší mužstvo. Musíme být pokorní, silní na puku v obou pásmech a mít dobrý pohyb, protože kluziště je tu mnohem širší než v O2 areně. A hlavně nesmíme faulovat, což bude jedna z nejdůležitějších věcí. Nesmíme být vylučovaní, protože Rusové mají na přesilovkách velikou sílu," hledá Straka recept na sbornou.

„Nesmíme čekat. Je třeba Rusy napadat a donutit je tak k chybám," doplňuje.

Už v sobotu večer pak Češi vyjedou na MS k duelu proti odpočatým Švýcarům, pro které půjde o vstup do turnaje. I proto Straka nevylučuje, že česká sestava bude na některých místech odlišná oproti té s Ruskem.

„Máme to v plánu, ale uvidíme, jak se dnes bude odvíjet utkání. Doufám, že se nikomu nic nestane a o změnách v sestavě se budeme bavit, až zápas skončí. V sobotu budeme chtít nasadit kluky, kteří dnes odpočívají, a jiným dát zase volno. Ale to jsou teď jen spekulace. Uvidíme, jak to bude vypadat po zápase," uzavřel Straka.

Sestava českých hokejistů proti Rusku:
Hrubec - Hronek, D. Musil, Vitásek, Šulák, Moravčík, Hájek, D. Sklenička - J. Vrána, Jan Kovář, D. Kubalík – Zadina, T. Zohorna, Chytil – Radil, R. Hanzl, Sekáč – Flek, A. Musil, Smejkal - M. Špaček
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Jak dopadne první české vytoupení na letošním MS?
Výhra v normální hrací době
63 %
Prohra v normální hrací době
27,5 %
V normální hrací době nerozhodně, výhra v přídavku
7 %
V normální hrací době nerozhodně, prohra v přídavku
2,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6916 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články