Hlavní obsah

Slováci zdolali Dány, Finové si poradili s Němci. Rusko zlomilo Švýcary a Kazaši rozstříleli Italy

Riga
Aktualizováno

Hokejisté Ruska porazili v sobotním šlágru mistrovství světa Švýcary 4:1. Česká reprezentace potvrdila roli favorita proti Velké Británii a zvítězila 6:1. Kazaši rozstříleli Itálii jedenácti góly a po výhře 11:3 útočí na postup do čtvrtfinále. Norsko nezaskočilo Američany a podlehlo jim 1:2. Lákavý večerní blok nabídl duely Slovensko - Dánsko (2:0) a Německo - Finsko (1:2).

Foto: Oksana Dzadan, ČTK/AP

Slováci se proti Dánům nadřeli, povinnou výhru ale vybojovali

Článek

Češi mají po výhře nad Brity postup do čtvrtfinále ve svých rukou, bedlivě však sledují také výsledky konkurentů ve skupině A.

Rusové zlomili odpor Švýcarů až v polovině třetí třetiny. V závěrečné desetiminutovce dali tři góly a berou tři body za vítězství 4:1.

Slováci mají turnaj výborně rozjetý, proti Dánům se však nemohli dlouho prosadit. Podařilo se jim to až v 8. minutě třetí třetiny, kdy se trefil Cehlárik. O pět minut později na 2:0 zvyšoval Jánošík a stejné skóre vydrželo až do konce zápasu.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Reprezentace Kazachstánu potvrdila ambice na postup v duelu s outsiderem z Itálie. Hokejisté z jihu Evropy drželi krok dvě třetiny, jenže v té závěrečné naprosto propadli a dostali v ní hned 8 branek. Útočný zápas, který se divákům musel líbit nakonec ovládl tým s řadou naturalizovaných hráčů v poměru 11:3 a dostal se przatím na druhé místo skupiny B.

Norsko sice v pátek udolalo domácí Lotyše, v duelu s USA však překvapit nedokázalo. Zámořskému soupeři Norové podlehli 1:2.

Finsko a Německo udávají B skupině tón. Jejich vzájemný duel byl velmi vyrovnaný. Z vítězství 2:1 se nakonec radují Seveřané.

Mistrovství světa v hokeji
Skupina A:
Česko - Velká Británie 6:1
Branky a nahrávky: 9. Klok (M. Špaček), 21. Hronek (Zadina), 25. Šulák (M. Špaček, Sekáč), 33. Chytil (D. Musil), 52. Lenc (R. Hanzl), 58. Šulák (R. Hanzl, Klok) - 40. Myers (Richardson, Kirk)
Švýcarsko - Rusko 1:4
Branky a nahrávky: 49. Hischier (Ambühl) - 36. Burdasov (Galimov), 51. Karnauchov (Tolčinskij, Barabanov), 53. Tolčinskij (Slepyšev, Provorov), 60. Tolčinskij (Barabanov, Karnauchov)
Slovensko - Dánsko 2:0
Branky a nahrávky: 48. Cehlárik (Hrivík, Lantoši), 53. Jánošík (Lantoši, Hrivík).
Skupina B:
Itálie - Kazachstán 3:11
Branky a nahrávky: 25. Miceli (Petan, Frank), 42. Hochkofler (Gander), 51. Petan - 3. Starčenko (Valk, N. Michajlis), 33. Petuchov (Asetov, Stěpaněnko), 35. Rymarev (Šin, Blacker), 42. N. Michajlis (Starčenko, Valk), 47. Valk (Starčenko), 48. Lichotnikov, 50. Lichotnikov (Makljukov, Šalapov), 55. Panjukov (Dietz, Starčenko), 57. Starčenko (Valk), 58. Svedberg (Šesťakov, Sagadějev), 60. Šalapov (Asetov, Lichotnikov)
Norsko - USA 1:2
Branky a nahrávky: 55. K. A. Olimb (Rosseli Olsen) - 11. Garland (Z. Jones, T. Thompson), 28. T. Thompson (Donato, M. Roy).
Německo - Finsko 1:2
Branky a nahrávky: 28. Holzer (Loibl, Plachta) - 7. Lundell (Sund, Innala), 52. Ruotsalainen (Lundell)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články