Hlavní obsah

Osobní důvody! Slovenský útočník před bojem s Čechy jede domů

Riga

Konec, případné play off se ho nebude týkat. A dokonce už ani poslední zápas základní skupiny slovenský útočník Pavol Skalický proti Česku neodehraje. Nedělním duelem se Švédskem pro něj hokejové mistrovství světa skončilo. Ale podle slovenského svazu není odjezd překvapením.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Slovák Pavol Skalický a Dán Emil Lojborg Kristensen.

Článek

Skalický už Slovákům nepomůže z nespecifikovaných osobních a rodinných důvodů (svatba?). Vedení národního týmu s tím více méně počítalo už od chvíle, kdy se k reprezentaci připojil v závěru posledního přípravného kempu v piešťanské bublině.

"Čerstvý finský šampion s klubem Lukko Rauma má již dlouhou dobu naplánovanou životní událost, která mu neumožňuje dohrát šampionát do konce. Navzdory okamžitým osobním záležitostem ukázal velké odhodlání reprezentovat národní tým na MS v Rize. Proto se s vedením reprezentace dohodl, že trenérům bude k dispozici na prvních šest duelů základní skupiny," uvádí hockeyslovakia.sk.

Slováci mohli ještě se Skalickým stvrdit postup a zároveň zabalit kufry Švédům. Nic z toho se nestalo, podlehli 1:3, ale i tak to mají dobře rozehrané.

"Pavlovi děkujeme, že nám pomohl k zisku důležitých bodů na světovém šampionátu. Jeho přístupu k reprezentaci si vážíme, i proto jsme se dohodli, že po zápase se Švédskem může z osobních důvodů opustit národní tým. Jménem týmu mu přeji v nacházejících dnech spojených s velkou životní událostí všechno nejlepší," řekl k odjezdu pětadvacetiletého útočníka asistent generálního manažera slovenské reprezentace Oto Haščák.

Slováci se jistoty postupu můžou dočkat už dnes večer, pokud by Česko nezískalo žádné body s Dánskem, nebo Švédové nezvítězí v normální hrací době nad Ruskem.

Když ani jedna z možností nevyjde, rozhodne se o jejich případném dalším účinkování v souboji proti Česku v úterý.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Trenéři budu kromě Skalického postrádat i brankáře Branislava Konráda, jehož trápí zdravotní problémy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: