Hlavní obsah

Obránce Ehrhoff je třetí posilou Německa z NHL na MS

Berlín

Obránce Christian Ehrhoff z Chicaga bude třetí posilou hokejistů Německa z NHL na mistrovství světa v Rusku. Třiatřicetiletý bývalý hráč San Jose, Vancouveru, Buffala, Pittsburghu či Los Angeles potvrdil účast trenérovi Marcu Sturmovi po vyřazení obhájce Stanleyova poháru v 1. kole play off se St. Louis. V kádru už mají Němci útočníky Tobiase Riedera z Arizony a Leona Draisaitla z Edmontonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Bohumil Jank (vlevo) se snaží tečovat puk před německým brankářem Timem Pielmeierem. Uprostřed německý obránce Benedikt Brückner. Ilustrační foto.

Článek

Ehrhoff by se měl vrátit ze zámoří do Německa na konci týdne a nastoupit v generálce na šampionát v úterý 3. května v Basileji proti Švýcarsku. Němci budou hrát na turnaji ve skupině B v Petrohradu s Kanadou, Finskem, USA, Slovenskem, Běloruskem, Francií a Maďarskem.

Ehrhoff začal sezónu v Los Angeles, za které si připsal ve 40 duelech 11 bodů za dvě branky a devět asistenci. V únoru byl vyměněn do Chicaga, za které nastoupil jen v osmi zápasech a zaznamenal dvě přihrávky. V play off nenastoupil, naposledy hrál za Blackhawks 9. dubna.

Reklama

Související témata: