Hlavní obsah

Němci mají v nominace na MS čtyři hokejisty z NHL

Berlín

Čtyři posily z NHL budou reprezentovat Německo na hokejovém mistrovství světa v Rusku. Kouč Marco Sturm už po základní části NHL věděl, že může využít útočníky Leona Draisaitla z Edmontonu a Tobiase Riedera z Arizony. Po vyřazení v 1. kole Stanleyova poháru přivítal beky Christiana Ehrhoffa z Chicaga a Korbiniana Holzera z Anaheimu.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Chicaga Christian Ehrhoff.

Článek

Německou hvězdou v zámoří byl dvacetiletý Draisaitl. Syn trenér Pardubic Petera Draisaitla zaznamenal v 72 zápasech 51 bodů za 19 branek a 32 asistencí. Stabilní místo v sestavě měl i Rieder. Naopak třiatřicetiletý Ehrhoff v sezóně sehrál za Los Angeles a Chicago jen 48 duelů a Holzer nastoupil v NHL v tomto ročníku pouze ve 29 utkáních.

V kádru je i dvaatřicetiletý Marcel Goc z Mannheimu, který má bohaté zkušenosti z NHL. V zámořské soutěži odehrál 636 zápasů a získal 188 bodů za 75 branek a 113 asistencí, v 63 duelech play off přidal pět tref a 10 přihrávek. Bývalý hráč San Jose, Nashvillu a St. Louis v této sezóně v německé lize sehrál vinou zranění jen šest utkání.

Vedle posil ze zámoří je jediným dalším krajánkem útočník Felix Schütz ze švédského Rögle. NHL dříve okusili také útočník David Wolf z Hamburku a brankář Timo Pielmeier z Ingolstadtu. Wolf nastoupil v minulém ročníku třikrát za Calgary, Pielmeier se objevil v sezóně 2010/11 v jednom duelu Anaheimu.

Němci v přípravě na šampionát v Euro Hockey Challenge prohráli v Česku 2:7 a 1:2, se Švédskem po porážce 1:3 zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, v Lotyšsku po výhře 4:3 následně podlehli 1:4 a doma si připsali s Běloruskem vítězství 5:3 a porážku 3:4. Generálka je čeká v úterý v Basileji proti Švýcarsku. Do turnaje vstoupí Němci v sobotu v 15:15 SELČ v souboji spolupořadatelů příštího šampionátu v roce 2017 proti Francii. Poté v základní skupině B narazí na Finsko, Slovensko, Kanadu, Bělorusko, USA a Maďarsko. Stejně jako Francie budou hrát bez hrozby sestupu.

Reklama

Související témata: