Hlavní obsah

Columbus zapsal na soupisku nejlepšího brankáře MSJ Masona

Tým NHL Columbus Blue Jackets přidal podle informací serveru TSN.ca na svou soupisku čerstvého držitele zlaté medaile z hokejového MS do dvaceti let, brankáře Steva Masona. Devatenáctiletý Kanaďan byl na juniorském mistrovství světa v Pardubicích a Liberci vyhlášen nejužitečnějším hráčem a zároveň nejlepším gólmanem šampionátu.

Článek

S průměrem 1,19 obdržené branky na zápas s 95 procentní úspěšností zásahů pomohl Steve Mason svému týmu k obhajobě prvenství. Kanada ve finálovém klání v Pardubicích porazili po prodloužení Švédsko 3:2.

Do týmu Modrokabátníků nakoukl téměř stodevadesát centimetrů vysoký gólman v přípravě na sezónu 2007-08, v níž si připsal jedno vítězství a dvě remízy. K průměru 1,78 přidal přes 91 procentuální úspěšnost zákroků.

Devětašedesátý hráč na vstupním draftu z roku 2006 byl podle informací serveru TSN.ca minulý týden vyměněn z nižšího celku zámořské juniorské soutěže London Knights do Kitchener Rangers. Za druhý jmenovaný klub odehrál rodák z Oakvillu 26 zápasů, v nichž z devatenácti pomohl svému týmu k výhře. Vychytal dvě čistá konta a zdobí ho 91,6 procent úspěšnosti zásahů.

Reklama