Hlavní obsah

Hokejová dvacítka porazila Německo, trenéři určili konečnou nominaci pro MS

Česká hokejová dvacítka zvítězila v Rochesteru v generálce na mistrovství světa nad Německem 4:3, když v závěrečné třetině otočila třemi góly nepříznivý stav 1:3. Obrat zařídili Petr Holík, Roman Horák a Andrej Nestrašil, předtím se trefil ve druhé třetině také Martin Frk.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Juniorští hokejisté České republiky

Článek

Svěřenci Miroslava Přerosta tak po úterní výhře nad Spojenými státy americkými 3:2 po samostatných nájezdech zvládli úspěšně i druhý přípravný zápas při soustředění v zámoří. Český tým vstoupí do šampionátu v noci z pondělka na úterý v 1:00 středoevropského času proti Norsku. V dalších zápasech základní skupiny narazí na Kanadu, Švédsko a Rusko.

Trenér Přerost se svými asistenty Jiřím Fischerem a Terrym Christensenem určil také po utkání konečnou třiadvacetičlennou nominaci. Vypadli obránci David Musil z Vancouveru z WHL, Marek Hrbas z Edmontonu z WHL, sparťan Michael Zacpálek a útočníci Tomáš Filippi z Quebeku z QMJHL a českobudějovický Radim Heřman.

V kádru tak jsou tři gólmani, sedm obránců a 13 útočníků. Zůstalo deset krajánků ze zámořských juniorských soutěží.

Brankáři:
Marek Mazanec (Plzeň), Filip Novotný (Sparta Praha), Tadeáš Galanský (Saginaw/OHL),
Obránci:
Petr Šenkeřík (Havlíčkův Brod), Dalibor Řezníček (Zlín), Jakub Jeřábek (Plzeň), Martin Pláněk (Znojmo), Bohumil Jank (České Budějovice), Oldřich Horák (Hradec Králové), Adam Sedlák (Ottawa/OHL),
Útočníci:
Jakub Culek, Petr Straka (oba Rimouski/QMJHL), Tomáš Rachůnek (Znojmo), Petr Holík (Zlín), Jakub Orsava (Třinec), Michal Hlinka (Vítkovice), David Tůma (Sparta Praha), Robin Soudek (Edmonton/WHL), Roman Horák (Chilliwack/WHL), Andrej Nestrašil (Prince Edward Island/QMJHL), Ondřej Palát (Drummondville/QMJHL), Antonín Honejsek (Moose Jaw/WHL), Martin Frk (Halifax/QMJHL).

Reklama