Hlavní obsah

Opět jsme nehráli, co jsme měli, zlobil se kapitán dvacítky

BUFFALO

Nedisciplinovanost, góly inkasované v oslabení a neplnění stanovených úkolů se podepsaly podle hráčů pod třetí porážkou české hokejové reprezentace do dvaceti let na juniorském mistrovství světa. Svěřenci trenéra Miroslava Přerosta budou po debaklu 3:8 s Ruskem stejně jako před hrát o záchranu v elitní skupině šampionátu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce hokejové dvacítky Jakub Jeřábek

Článek

"Ani nevím, co mám říci. Stejná písnička, pořád dokola. Zase jsme vedli, pak přišlo vyloučení, následně branky soupeřů," uvedl kapitán Jakub Jeřábek pro hokej.cz.

Hokejisté přitom věděli, co je v sázce. Do čtvrtfinále postupoval jen vítěz česko-ruského souboje. Místo zodpovědného výkonu se ale nechali devětkrát vyloučit a tři branky inkasovali v oslabení.

Je to v hlavách, nikde jinde

"Těžko říci, proč jsme to zase nedodrželi. Je to v našich hlavách, nikde jinde. Začali jsme dobře, ale brzy jsme se nechali vyloučit a už to šlo. My si neustále říkáme, co máme dělat, na ledě to ale neplatí," přiznal plzeňský obránce. V zápasech proti silné trojce Kanada, Švédsko a Rusko inkasovali Češi deset gólů v oslabení.

Podobně hovořil i další bek Petr Šenkeřík. "Nechápu to. V kabině si řekneme, jak máme hrát, pak vstoupíme na led a takhle to skončí. Je to o komunikaci všech hráčů na ledě," kroutil hlavou Šenkeřík v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK.

Reprezentanti přitom stejně jako proti Švédsku a Kanadě vstřelili první gól, o vedení ale rychle přišli. "Nemůže se stávat, abychom dali první gól a hned chtěli přidat další. Dělali jsme chyby, při přesilovkách jsme se třeba tři nebo čtyři ocitli za soupeřovou brankou, takže Rusové brali puky a chodili do brejků. Dvou proti jednomu, tři na dva a podobně. Oni jsou natolik zkušení a šikovní, že tohle všechno trestají," uvedl Jeřábek.

Mazanec takovou bezmoc nikdy nezažil

Zřejmě největší zklamání zažil brankář Marek Mazanec. Celý tým ho několikrát nechal na pospas ruským kombinacím a plzeňský gólman nedokázal všechny valící se laviny šancí odrazit. "Takovou bezmoc a beznaděj jsem nezažil," uvedl Mazanec zdrceně. V brance vydržel do 27. minuty, po šestém inkasovaném gólu jej vystřídal Filip Novotný.

Česko tak bude na juniorském MS stejně jako před rokem bojovat o záchranu mezi elitou. Po dni volna čekají mladé reprezentanty souboje s Německem a Slovenskem. "Zápasy o udržení jsou psychicky velmi obtížné, letos to bude ještě minimálně o padesát procent těžší než před rokem. Musíme se dobře připravit," řekl Jeřábek.

Hodně těžce se zápas hodnotil i asistentu trenéra Jiřímu Fischerovi. "Měli jsme výborný začátek, pak ale přišlo oslabení a branky soupeřů. Prostě jsme nestačili, je to jednoduché," řekl Fischer.

"Musíme získat co nejrychleji zpátky sebevědomí. Prohrávat není jednoduché pro nikoho. Výsledky ve skupině jsme čekali pozitivnější. Dostat jedenadvacet gólů za poslední tři zápasy, to si v životě nepamatuji," přiznal někdejší obránce Detroitu, který musel ze zdravotních důvodů předčasně ukončit kariéru.

Reklama

Související témata: