Hlavní obsah

Švýcary jsme k ničemu nepustili, znělo z české kabiny

QUEBEC

Hledat chyby na výkonu českých hokejistů proti Švýcarsku by byla těžká práce. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika zvítězili v osmifinálové skupině mistrovství světa jednoznačně 5:0. V suverénním představení tak nechyběly góly, ani zodpovědné bránění. „Drželi jsme puk na našich hokejkách. K ničemu jsme je nepustili,“ tvrdil Tomáš Fleischmann, který měl ve druhém útoku nového centra Plekance.

Článek

„Jsem strašně rád, že jsme si s ním mohl zahrát. Je to jeden z nejlepších českých hráčů vůbec,“ zářil Fleischmann, jemuž k premiérové trefě na šampionátu pomohl Švýcar Vauclair, který si srazil odražený puk za čáru. „Měl bych mu asi poděkovat, ne?“ usmíval se Fleischmann.

HOKEJOVÉ MS V KANADĚ - OSMIFINÁLE
Česko - Švýcarsko 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
REFERÁTSkvělý vstup do osmifinále, Češi vymazali Švýcary
OHLASYŠvýcary jsme k ničemu nepustili, znělo z kabiny

Ze svého prvního startu na mistrovství světa ale nebyl zrovna odvázaný Tomáš Plekanec. „V Montrealu hrajeme něco jiného, takže si na ten systém v nároďáku musím ještě zvyknout. V NHL se to hraje hlavně po mantinelech a tady máme přece jen něco jiného. Trochu mi to dělalo problémy, občas jsem se ztrácel. Ale já si zvyknu, určitě to bude lepší,“ usoudil Plekanec.

Debutu na MS se dočkal obránce Michal Rozsíval. „Ale na začátku to ještě kapánek skřípalo. Možná kvůli té cestě jsem fyzicky nebyl tak v pohodě. Ale od druhé třetiny už jsem byl v klidu,“ líčil Rozsíval, který si před zápasem s kolegou v obranné dvojici Filipem Kubou domluvil pár věcí. „A s trenérem jsme si řekli, co po nás chce. Pak už to bylo dobré. Neztráceli jsme puky ve středním pásmu, nedovolili jsme jim chodit do brejků nebo přečíslení. Švýcarské výpady jsme dobře pokryli,“ těšilo Rozsívala, který si pochvaloval, jak tým táhne první pětka.

„Chceme, aby naše výkony měly vzestupnou tendenci,“ řekl kapitán Tomáš Kaberle. „Švýcaři jsou nebezpeční, když porazili Švédy, ale my na to nekoukali. Chtěli jsme hrát svoji hru a nenechat je moc střílet. A když už pálili, tak jsme dávali pozor, aby Hnilda ty puky viděl,“ zmínil Kaberle gólmana, kterému k vychytané nule stačilo dvanáct úspěšných zákroků.

Reklama

Související témata: