Hlavní obsah

Zápasy hokejového MS zatím shlédlo přes 300.000 diváků

KOLÍN NAD RÝNEM/MANNHEIM

Zápasy v základních skupinách hokejového mistrovství světa v Německu shlédlo 300.017 diváků, průměrná návštěva na utkání je tak 12.505 fanoušků.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

O MS v hokeji je mezi diváky velký zájem.

Článek

Na výborných číslech návštěvnosti má však velkou zásluhu zahajovací duel šampionátu na fotbalovém stadiónu Schalke, který sledovalo rekordní počet téměř 78.000 diváků.

Lepší návštěvnosti se těšily duely ve větší hale v Kolíně nad Rýnem, do které zavítalo celkem 148.731 diváků. Nejvíce lidí poté sledovalo souboj úřadujících světových šampionů z Ruska proti Slovensku, návštěva 18.522 fanoušků je podle informací agentury DPA novým rekordem pro zápas, ve kterém nehraje domácí tým.

"Dosavadní návštěvnost předčila naše očekávání," přiznal generální sekretář německého svazu Franz Reindl. Organizátoři prodali již přes 400.000 vstupenek, čímž se jim podařilo splnit svůj původní cíl. "Ekonomicky jsme tedy přes plán," řekl prezident svazu Uwe Harnos.

Rekord drží Česko 

Nejnavštěvovanějším hokejovým šampionátem v historii je zatím turnaj v Česku v roce 2004, jehož zápasy shlédlo celkem 552.097 diváků. Šampionát v Německu by měl ale tuto návštěvnost atakovat, do konce MS zbývá ještě 32 zápasů a osmnáct z nich se hraje ve větší kolínské Lanxess Areně.

Reklama