Hlavní obsah

Bondra skončil u slovenské reprezentace. O Hanlonovi se bude rozhodovat

BRATISLAVA

Bývalý úspěšný hokejista Peter Bondra v pondělí odstoupil z funkce generálního manažéra slovenské hokejové reprezentace. Výkonný výbor Slovenského hokejového svazu může v úterý rozhodnout také o osudu trenéra Glena Hanlona. Ten má však platnou smlouvu na další tři roky. Bondra byl v pořadí třetím generálním manažérem slovenské hokejové reprezentace po Petrovi Šťastném a Františku Hossovi.

Foto: Neopublic Porter Novelli

Simulovaný zápas na menším hřišti mezi sebou před mistrovstvím světa odehráli v Bratislavě Peter Bondra a Tomáš Rolinek. Rozhodčím se stala hokejová legenda Josef Golonka.

Článek

Bondra, jako držitel zlaté medaile z Goteborgu v roce 2002, nastoupil do funkce v roce 2007. Jeho působení ve funkci zpočátku příliš úspěšné nebylo. Reprezentaci odmítala řada hráčů z NHL a postupně i z KHL. Průlom znamenala loňská zimní olympiáda ve Vancouveru, kde Slovensko obsadilo výborné čtvrté místo. Účast nejlepších slovenských hokejistů umožnilo přerušení nejkvalitnějších ligových soutěží po dobu ZOH.

Slovenská reprezentace byla na loňském světovém šampionátu v Německu opět sestavena téměř výlučně z hráčů, kteří hrají v evropských soutěžích. Z NHL přiletěli pouze brankář Peter Budaj, obránce Andrej Sekera a útočník Marek Svatoš. Na poslední dvě utkání přiletěl také Miroslav Šatan. Slovensko skončilo až na dvanáctém místě.

Letos měl Bondra ulehčenou situaci, protože šampionát se konal na Slovensku a slovenští hráči projevili zájem hrát před domácím publikem. Řada z nich avizovala, že chce na domácím šampionátu ukončit svou reprezentační kariéru. Slováci skončili až na desátém místě a po ukončení šampionátu potvrdili ukončení reprezentační kariéry zatím pouze Pavol Demitra a Ľubomír Višňovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články