Hlavní obsah

Špaček reprezentační posilu nešetřil, Kovář vysílením padl na kolena

Minsk

Týden nebyl na ledě a už počítal s tím, že letošní sezóna pro něj skončila. V neděli pozdě večer ale Lukáši Kovářovi zazvonil telefon a vedení hokejové reprezentace mu oznámilo, ať se sbalí a přijede za mužstvem na mistrovství světa do Minsku. Dnes po poledni už absolvoval trénink a asistent trenéra Jaroslav Špaček vítkovického obránce rozhodně nešetřil.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nová posila týmu Lukáš Kovář na tréninku české reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Zatímco většina jeho spoluhráčů už po zhruba pětačtyřicetiminutové zátěži odpočívala v kabině, Lukáš Kovář se dál potil na ledě. Na starost si ho vzal Jaroslav Špaček a dával mu pořádně do těla. Na ledě poskládaných několik puků vedle sebe, Kovář bere první, zamíchá hokejkou a rána na branku. Následuje rychlé bruslení pozpátku a všechno znovu. Když tohle dvoumetrový zadák zopakuje zhruba desetkrát, vysílením klekne na kolena a zhluboka oddychuje.

Jenže na odpočinek má jen dvě minuty, pak se náročné cvičení rozbíhá nanovo. „Jarda Špaček si na mně docela pochutnal. Cvičení bylo zaměřené na silové bruslení a obratnost a docela jsem si máknul," přiznával pak po tréninku přítomným novinářům.

Ať mi nadává, směje se Špaček

„Jemu to neuškodí. Potřebuje nastartovat organismus, když se teď týden jen válel na gauči. Po tréninku si odpočine, lehne si a půjde do bazénku. Celý den mi určitě bude nadávat, ale mně to nevadí," smál se Špaček.

A dvaadvacetiletý obránce souhlasil, že potřeboval dostat pořádně do těla. „Musím se do toho dostat, protože jsem počítal s tím, že už mám konec sezóny. Vypnul jsem hlavu a víceméně jen odpočíval. Týden bez tréninku sice není zas tak dlouhá doba, ale dneska to bylo celkem náročný."

Lukáš Kovář se k reprezentaci připojil poté, co si Roman Polák v úvodním zápase se Slovenskem přetrhl vazy mezi klíční kostí a lopatkou. Trenéři zatím vítkovického zadáka na soupisku nedopsali, ve středečním duelu s Itálií by tak ještě neměl nastoupit.

Reklama

Související témata: