Hlavní obsah

Rozbruslení bylo prvním pořádným pohybem po třech dnech, říká Sobotka

Minsk

Na ledě patří Vladimír Sobotka mezi vyhlášené tvrďáky, jenže v Minsku už od středy zápasí se zdravotními problémy. Celková tělesná slabost mu neumožnila nastoupit proti Itálii. Dostal ale třídenní antibiotika a v sobotu ráno konečně zkusil jít na rozbruslení.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

První centr národního týmu Vladimír Sobotka na rozbruslení před zápasem s Dány.

Článek

Můžete prozradit, jak se cítíte?

Poslední dny to nebylo nic příjemného a ještě pořád procházím nějakou rýmou a mám zatuhlý krk, snad se můj stav ale konečně trochu zlepšuje.

Jaké to bylo po třech dnech na ledě?

Trochu mi utíká puk, ale snad to bude dobré. Na rozbruslení jsem se cítil tak nějak normálně.

Dnešní souboj české reprezentace s Dánskem začíná v 15:45 SELČ, přímý přenos vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jste tedy nachystaný s Dány hrát?

Uvidíme, jak mi bude. Snad ano. Záleží i od toho, jak se vyspím před zápasem a jak na tom budu, až se odpoledne vrátím sem na halu.

Máte konečně pocit, že nemoc odeznívá?

Za ty tři dny jsem se zkoušel vypotit, dá se říct, že jsem je celé prospal. Tohle rozbruslení bylo pro mě takový první pořádný pohyb po třech dnech.

Dokázal jste se během toho marodění alespoň trochu najíst?

Moc ne. Organismus byl oslabený, snažil jsem se do sebe dostat spíš jen suché jídlo. Byl jsem spíš na rohlících a teplém čaji. Až včera večer jsem se poprvé normálně najedl a dneska si dal snídani. Už nás ale v hotelu oddělili od ostatních týmů, protože Slováci si tím prošli taky.

Reklama