Hlavní obsah

Fin asi chodí víc do posilovny, říkal smutný Salák o vítězném semifinálovém gólu

Minsk

Předvedl v semifinále hokejového šampionátu proti Finům 23 zásahů, porážku ale brankář Alexander Salák odvrátit nedokázal. Mrzely ho oba obdržené góly, třetí dal soupeř až při české power play. Vyčítat si však nic nemusel, ještě hodně nebezpečných akcí pochytal a góly do sítě soupeře za spoluhráče střílet nemohl...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Zámorský (zleva), Michal Jordán a brankář českého týmu Alexander Salák po prohraném semifinále.

Článek
Fotogalerie

Při první finské brance, která byla při nulové české střelecké potenci nakonec i vítěznou, se Lehterä účinně dral přes Vitáska. Salák se marně snažil nebezpečí zažehnat povyjetím a zásahem hokejkou. „Plácli jsme do toho puku zřejmě nastejno. Fin měl trochu kliku, asi ale víc chodí do posilovny, takže nás tam přetlačil a dostal kotouč nahoru do branky," vykládal český gólman.

Podruhé inkasoval z úhlu při finské přesilovce. „Nevím, jestli to Immonen dával přímo. Pokud ano, to bych asi měl chytat, bylo to přece jen z rohu a já byl dost překvapený, jak to tam prošlo," krčil rameny Salák. „Mám dojem, že Kuba Kindl jak bránil, trošku nadzvedl hokejku Sašovi a vlítlo to tam," nabízel vysvětlení trenér Vladimír Růžička.

Pro Saláka měl jen slova chvály, spíš ho mrzelo, že vůbec k tomu oslabení došlo. „Říkáme si to pořád, že nesmíme udělat zbytečnej faul a stejně jsme z pěti vyloučení udělali čtyři v útočném pásmu," krčil rameny Růžička. Salák vycítil, že semifinálový soupeř byl lepší. „Finové se předvedli jako hodně organizovaný tým, výborně bruslili a my se ani moc nedostali k nim do třetiny," tvrdil český brankář.

Reprezentanti se v neděli pokusí získat bronz. „Každý pro něj musí udělat to nejlepší, co ještě může. Posbírat ty poslední síly, i když nás čeká desátý zápas během 16 dnů, a to je dost," tvrdil gólman. „Švédové jsou na tom stejně, ale my tu medaili chceme. Stůj, co stůj," burcoval sebe i celý tým Salák. „Zrovna tak budou chtít ten bronz Švédové a půjde o to, kdo ze sebe vymáčkne víc vůle a dokáže hrát jednodušší hokej," mínil český kouč.

Vybojují čeští hokejisté na MS v Minsku bronz?
Ano
39,4 %
Ne
60,6 %
Celkem hlasovalo 36461 čtenářů.

Reklama

Související témata: