Hlavní obsah

Finové to dokázali, otočili zápas se Švýcary. Švédsko porazilo Dánsko

Paříž/Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Hokejisté Švédska na mistrovství světa v šestém utkání nezaváhali, porazili bez větších problémů Dánsko 4:2 a zajistili si čtvrtfinále. V souběžně hraném utkání svedlo bitvu Finsko se Švýcarskem. Tým ze severu potřeboval body, pokud chtěl dále myslet na čtvrtfinále. Finové prohrávali 0:2, ale vyhráli nakonec 3:2 v prodloužení.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Švýcarská radost v utkání s Finskem.

Článek
Fotogalerie

Švédové udeřili už ve 3. minutě, stav 1:0 s Dány také vydržel prvních dvacet minut. V prostřední části přidal favorit další dvě trefy a byl dvacet minut od tří povinných bodů.

Dánové nastoupili do utkání s vizitkou čtyř bodů z pěti utkání, soupeř měl v tabulce o šest bodů více.

Hostitelé světového šampionátu v roce 2018 se osmělili až v 50. minutě, snížili na 1:3. Záblesk dramatu? Ano. Za šest minut byl stav 2:3. Posledním střelcem byli ale Švédové, kteří dohráli v klidu a vyhráli 4:2.

Finové zápas otočili

Střídání gólmanů po jedenácti minutách, takový začátek si Finové nepředstavovali, ale stav 0:2 si to vyžádal. Jenže tým ze severu Evropy se do konce zahajovací části vzchopil a snížil na 1:2.

Prostřední část gól nepřinesla, šancí přitom bylo na obou stranách dostatek. Finové věděli, že musí bodovat, nesmí zaváhat, přesto po čtyřiceti minutách stále o jednu trefu prohrávali.

Ve 48. minutě se dočkali, skóre ukazovalo 2:2, trefil se Rantanen. Dále už nikdo nenašel správnou mušku a zápas šel do prodloužení, kde rozjásal Finy Filppula.

.

Reklama

Související témata: