Hlavní obsah

Francouz deptal Francii, chtěl získat hodinky

Paříž

Nejlepším Francouzem na ledě byl ten český, Pavel v brance národního týmu. Proti domácím čelil reprezentační gólman 24 střelám, což je o třetinu víc než musel zastavit v předchozích dvou vystoupeních na letošním mistrovství světa. „Není to tak, že bych si proti Bělorusům a Norům odvykl chytat, prostě ale neovlivním, kolik na mě půjde střel. Pořád je to o mé hlavě, jestli udržím koncentraci, ať už si sáhnu na puk jen jednou za čas, nebo na mě lítá každou chvíli něco,“ vykládal český gólman po výhře 5:2.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Gól, český gólman Pavel Francouz překonán.

Článek
Fotogalerie

„Snažím se dělat svou práci v brance ze všech sil a kluci mi zase hodně pomáhali. Především oslabení sehráli velmi obětavě, padali do střel a týmovou prací jsme to tam prostě utloukli a zvládli," líčil Francouz, jenž jistotu svých zákroků deptal Francii. „Věděl jsem, že má moc šikovné útočníky, navíc jsou tu po dobrých výsledcích hodně našlápnutí," dodal.

V žertu si říkal, že by se měl vytáhnout právě proti zemi, kam by jménem patřil. „No, je pravda, že jsem ty hodinky pro nejlepšího hráče tohoto utkání hodně chtěl," usmál se gólman.

„Výkon Francouze byl naprosto luxusní. Myslím samozřejmě toho našeho," naladil na stejnou notu Jandač, jenž české gólmany zatím o porci šesti utkání spravedlivě podělil.

Francouz to nebere tak, že by s Mrázkem soupeřil o to, kdo bude chytat ve čtvrtfinále. „Takhle nepřemýšlím. Jsem rád za každý zápas, který na mistrovství světa dostanu. Myslím, že je dobrý, že se o místo v brance s Petrem Mrázkem dělíme a ani jeden není úplně zatavený. A na formu moc nevěřím, dost často totiž záleží, jak se vám tam puk zrovna odrazí," uvažoval Francouz.

Reklama

Související témata: